Pišite nam

Zdravlje

OŠ Vladimir Nazor kroz dva programa osigurala kvalitetniju prehranu učenika

Prije

-

OŠ Vladimir Nazor prehrana

U razgovoru s ravnateljem OŠ Vladimir Nazor Neviđane Ivanom Hrabrovom saznajemo kako se pašmanska osnovna škola prijavila na dva projekta usmjerena na kvalitetniju prehranu učenika.

– Budući da je pitanje školske prehrane učenika uočeno kao područje u kojem je potrebno učiniti kvalitetne iskorake, OŠ Vladimir Nazor Neviđane u 2021. godini prijavila se na dva projekta s ciljem osiguravanja što kvalitetnije prehrane učenika. Kroz projekt “Shema školskog voća i mlijeka” svim učenicima naše škole jednom tjedno će se osigurati voćni i mliječni obrok. Idući projekt na koji se škola prijavila je „Osigurajmo obrok i u školskoj godini 2021./2022.“ s ciljem sufinanciranja dječjih obroka, objasnio je Hrabrov.

Naime Republika Hrvatska i ove pedagoške godine nastavlja projekt “Shema školskog voća i mlijeka”kojim provodi dodjelu besplatnih obroka voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda te edukativne aktivnosti za djecu u osnovnim i srednjim školama. Cilj projekta je povećanja unosa svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda i smanjenja unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli u svakodnevnoj prehrani učenika, podizanja razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima svježeg voća i povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda te edukacije učenika u cilju smanjenja otpada od hrane.

U sklopu projekta „Osigurajmo obrok i u školskoj godini 2021. – 2022.“ koji se financira iz Fonda europske pomoći, OŠ Vladimir Nazor je osigurala sredstva u iznosu od 57.435 kn s ciljem sufinanciranja dječjih obroka.

– Zadana skupina navedenog projekta su djeca koja primaju dječji doplatak te im je omogućeno svakodnevno sufinanciranje školske prehrane u iznosu od 5,47 kn. Međutim, u školsku prehranu se mogu uključiti svi učenici. S podjelom obroka naša škola je započela 1. listopada i do sad se u nju uključila većina učenika naše škole. Prehrana se sastoji od jednog pekarskog i mliječnog proizvoda dnevno. Partneri u projektu su pekara Lushaj iz Tkona i Vindija. Nadamo se da ćemo kroz ove projekte podići kvalitetu obroka učenika, dodaje za kraj ravnatelj škole.

Nastavi čitati

Najčitanije