Pišite nam

Vijesti

Općini Pašman dodijeljeno 49.000 kuna za povećanje sigurnosti dječjih igrališta

Prije

-

Kraj dječje igralište

Upravni odjel za gospodarstvo i turizam Zadarske županije je početkom ožujka ove godine objavio Javni poziv za prijavu programa/projekata za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz proračuna Zadarske županije za 2022. godinu.

Za pripremu i provedbu navedenog programa u proračunu Zadarske županije za 2022. godinu predviđena su sredstva u visini od 700.000 kuna, a maksimalni iznos sredstava pomoći kojim Županija može sudjelovati u financiranju po pojedinačnom programu/projektu je 70.000 kuna.

Općina Pašman je podnijela zahtjev za dodjelu sredstava iz Programa za projekt sanacije dječjeg igrališta, a projektna aktivnost uključuje izvedbu građevinsko-obrtničkih radova na uklanjanju dotrajalih antistres ploča te postavljanju novih ukupne površine 200 m2. Radovi su predviđeni u trajanju od mjesec dana.

Ukupni planirani iznos projekta je 70.000 kuna, od čega će 49.000 kn biti financirano sredstvima dodijeljenim iz županijskog proračuna na temelju ovog javnog poziva dok će preostali iznos od 21.000 kuna biti financiran iz vlastitih sredstva Općine.

Tijekom 2020. godine Općina Pašman je realizirala projekt „Svakom djetetu na dar“ ukupne vrijednosti od oko 1.200.000 kuna. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te se izgradilo/opremilo ukupno 7 dječjih igrališta u naseljima gdje nisu postojala uređena dječja igrališta ili nisu bila adekvatno opremljena.

Sanacija dječjih igrališta ima za cilj osiguravanje adekvatnog i sigurnog prostor za socijalni rast i razvoj minimalno 50-ero djece vrtićke i predškolske dobi. Ciljna skupina su djeca s područja otoka Pašmana ali i drugi posjetitelji dok će se roditeljima otvoriti mogućnost da njihovo dijete ima odgovarajući prostor za bezbrižnu igru što u konačnici doprinosi zadržavanju lokalnog radno aktivnog stanovništva i poticanju nataliteta na području općine.

Nastavi čitati

Najčitanije