Pišite nam

Vijesti

Općini Pašman dodijeljen ugovor u iznosu od 400.000 kuna za drugu fazu sanacije pomorskog dobra u Dobropoljani

Prije

-

Gaženica Dobropoljana ugovor

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je jučer, 21. ožujka u putničkom terminalu luke Gaženica dodijelio ugovore i sporazume za ukupno 45 projekata županijskih lučkih uprava te gradova i općina na području Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, ukupne vrijednosti više od 57,7 milijuna kuna.

Zadarskoj županiji je odobreno 21 milijuna kuna, a jedan od tih projekata je i projekt Općine Pašman „Sanacija i uređenje pomorskog dobra Dobropoljana II. – 2. faza“. Općini je za realizaciju projekta odobren iznos od 400.000 kuna, a ugovor je od ministra preuzeo načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić.

Dodijeljenim sredstvima, odobrenim na temelju dva javna Poziva objavljena u siječnju ove godine, sufinancirat će se izgradnja, sanacija i rekonstrukcija objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizacija, obnova i izgradnja ribarske infrastrukture, kao i sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi.

– To je zapravo nastavak velikog investicijskog ciklusa ulaganja u luke i rive. Ovo su projekti koji mijenjaju lice i naličje svakog obalnog mjesta i zato zaista trebamo biti ponosni da smo se izborili za sredstva koja idu u obnovu riva, luka i lukobrana. Ukupna ulaganja u lučku infrastrukturu iznose oko 2 milijarde kuna, od čega s nacionalne razine godišnje izdvajamo 105 milijuna, a taj iznos će biti i veći, najavio je ministar Butković.

Na dodjeli je bio prisutan i župan Zadarske županije Božidar Longin koji je izjavio kako u ovom danu (21. ožujka) ima simbolike, jer je na prvi dan proljeća, što je uvijek metafora nekog novog početka, ministar našoj županiji donio sredstva u ukupnom iznosu od 21 milijuna kuna.

-Svi mi u ovim primorskim županijama itekako smo svjesni vrijednosti pomorskog dobra. Činjenica jest da najveći dio gospodarstva temeljimo na korištenju mora i obale, bilo da je riječ o turizmu, marikulturi, prometu. U tom je kontekstu od izuzetnog značaja kontinuirano ulaganje u rekonstrukciju i izgradnju luka na našem području, kao i uređenje i sanaciju pomorskoga dobra općenito. Koristim stoga prigodu kako bih uputio veliku zahvalu ministru, državnom tajniku i njihovim suradnicima što izuzetno dobro prate razvojne projekte na području naše županije, osobito kada je riječ o pomorskoj infrastrukturi, dodao je župan.

Nastavi čitati

Najčitanije