Pišite nam

Vijesti

Općina Pašman osigurala 1000 kompostera i 50 dvodijelnih kanti za odvajanje plastike i papira

Prije

-

Odvojeno skupljanje otpada

Od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Općina Pašman je dobila odluku o odabiru korisnika i dodjeli sredstava za neposredno sufinanciranje općinskog projekta poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada na području općine u iznosu 87.000 eura što čini 60 % procijenjenih opravdanih troškova ukupnog iznosa.

Projektom se nabavilo 1000 komada kompostera za odvojeno prikupljanje bio otpada s ciljem povećanja količine odvojeno prikupljenog otpada te 50 komada dvodijelnih kanti/koševa za odvajanje plastike i papira namijenjenih za javne površine na području općine. 

Djelatnici komunalnog društva Otok Pašman u suradnji s Općinom Pašman počeli su s podjelom biokompostera mještanima općine krajem prosinca, a do sada je podijeljeno 491 od ukupno 1000 komada koje je naručila Općina u vrijednosti 68.750 eura.

Kako saznajemo od direktora komunalnog društva Dinka Malnara, svi mještani koji nisu bili doma kada su se dijelili biokomposteri, mogu besplatno podignuti isti u zgradi Općine u uredu društva Otok Pašman svakim radnim danom od 7 do 12 sati.

Nadalje su djelatnici Otoka Pašman počeli i s postavljanjem dvodijelnih kanti za selektivno odvajanje otpada po autobusnim stajalištima kroz naselja na području općine. Općina Pašman naručila je kante iz Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti u vrijednosti od 70.625 eura, a od naručenih 50 kanti za sada je postavljeno 27 komada.

Nastavi čitati

Najčitanije