Pišite nam

Vijesti

Općina Pašman dodjeljuje financijsku potporu učenicima osnovne i srednje škole

Prije

-

Knjjige

28. listopada Općina Pašman je donijela odluku o jednokratnoj novčanoj pomoći učenicima osnovne škole i objavila natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjoškolskog obrazovanja

S ove dvije mjere Općina Pašman, uz već veliku novčanu pomoć koju dodjeljuje za novorođenu djecu, nastavlja s programom poticanja nataliteta i sprječavanja iseljavanja mladih ljudi i obitelji.

U prvoj mjeri učenici osnovne škole mogu svoje pravo na jednokratnu novčanu pomoć ostvariti u slučaju da su njihovi roditelji iz jednoroditeljske obitelji i samohrani roditelji te učenici čija mjesečna visina prihoda kućanstva ne iznosi više od 5.000 kn.

Potpora za ovu mjeru se dodjeljuje u visini od 500 do 1.200 kn po učeniku. Više detalja o samoj odluci možete pogledati ovdje, a zahtjev za novčanu pomoć se treba podnijeti osobno, elektronskom poštom ili u pisanom obliku do 10. studenog 2020. godine.

Druga mjera je dodjela 10 stipendija učenicima srednjoškolskog obrazovanja – deficitarna zanimanja u visini od 500 kn mjesečno. Kriterije za dodjelu stipendija možete vidjeti ovdje, a rok za dostavu prijave na natječaj je 15 dana.

Nastavi čitati

Najčitanije