Pišite nam

Vijesti

Općina Pašman dobila Odluku o dodjeli 1,7 milijuna kuna za ribarski muzej u Ždrelcu

Prije

-

Muzej ribarstva Ždrelac

Ukupna vrijednost projekta rekonstrukcije i opremanja interpretacijskog centra će biti financirana EU sredstvima, a očekivani početak provedbe projekta je siječanj sljedeće godine

Općina Pašman je zaprimila odluku o financiranju općinskog projekta iz EU fondova, a radi se o Odluci o dodjeli sredstava za projekt „Rekonstrukcija i opremanje Interpretacijskog centra ribarstva u Ždrelcu“. Osnovni cilj projekta je da se na inovativan način iskoristi postojeći objekt za stvaranje dodatne turističke ponude i nove atrakcije koja promovira kulturnu i ribarsku baštinu ovog kraja te koja će privući nove posjetitelje na otok Pašman.

Ukupna vrijednost projekta je 1,7 milijuna kuna, a cijeli iznos će biti financiran EU sredstvima temeljem Natječaja za dodjelu potpore za provedbu operacija u okviru Mjere 3.1. „Stvaranje turističkih sadržaja povezanih s ribarstvom“ iz lokalne razvojne strategije u ribarstvu 2014.-2020. FLAG-A „LOSTURA“.

Projektom će se rekonstruirati zgrada stare škole u Ždrelcu u Interpretacijski centar ribarstva što podrazumijeva izvođenje građevinskih, obrtničkih i instalaterskih radova za što je već izrađen Glavni projekt rekonstrukcije, nakon čega slijedi opremanje interpretacijskog centra.

S provedbom projekta, uključujući i postupke javne nabave, se planira započeti početkom sljedeće godine, a otvaranje Interpretacijskog centra za posjetitelje je predviđeno u lipnju 2023. godine.

Nastavi čitati

Najčitanije