Pišite nam

Vijesti

Općina Pašman dobila 164.500 kn za povećanje sigurnosti u prometu

Prije

-

Sigurnost u prometu

Radna skupina zadužena za provođenje Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine je u rujnu prošle godine objavila Poziv za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području Republike Hrvatske.

Od preko 200 prijavljenih projekata za 2021. i 2022. godinu odabrano je njih 70-tak, a jedan od njih je projekt Općine Pašman – Postavljanje nove vertikalne signalizacije i opreme u zoni vrtića u naselju Dobropoljana koji će Ministarstvo unutarnjih poslova sufinancirati iznosom od 164.500 kn dok je ukupna vrijednost projekta 235.000 kn.

Načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić navodi kako je ovo već treći natječaj MUP-a na kojem je prihvaćen projekt Općine.

– Konstantno radimo na sigurnosti na cestama na području naše općine te je tako ovo već treći put da prolazimo na natječaju Ministarstva unutarnjih poslova za sanaciju opasnih mjesta. Prvi put smo sudjelovali 2018. godine kad smo dobili financijska sredstva za zonu smirenog prometa na dijelu državne ceste D110 u Neviđanima pokraj Osnovne škole Vladimira Nazora. U 2020. godini smo iz natječaja MUP-a dobili iznos od 172.000 kuna za postavljanje prometnih uspornika od glavnog ulaza do centra mjesta Pašman, rekao je Ćosić.

Općina je ovaj projekt prijavila zbog potrebe za povećanjem sigurnosti prometa u zoni vrtića pozicioniranog na lokalnoj cesti LC 63 136 koja spaja državnu cestu D110 s centrom naselja. Na navedenoj cesti ne postoje pješačke staze stoga roditelji s djecom pješače po kolniku do vrtića, a s obzirom da se kolnik pruža u nagibu prema moru stvaraju se preduvjeti za povećanje brzine vožnje, što dodatno ugrožava sigurnost pješaka.

Uskoro slijedi izrada i potpisivanje sporazuma između nadležnih službi MUP-a i Općine Pašman temeljem kojeg će projekt biti sufinanciran.

Nastavi čitati

Najčitanije