Pišite nam

Zdravlje

Održana još jedna akcija darivanja krvi na otoku Pašmanu

Prije

-

Darivanje krvi Tkon

U ponedjeljak, 23. svibnja Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru u suradnji s odjelom za transfuziju Opće bolnice Zadar organiziralo je akciju dobrovoljnog darivanja krvi Aktiva otok Pašman. Akcija se održala u Domu za kulturu u Tkonu, a prikupljeno je ukupno 22 doza krvi.

– Svim darivateljima zahvaljujemo na odazivu i darovanoj krvi, a zahvaljujemo se i voditelju aktiva, ujedno i dobrovoljnom darivatelju, Šimi Mušćetu na pomoći u organizaciji i provedbi akcije, priopćili su iz GDCK BnM.

Ukoliko niste bili u mogućnosti dati krv u ponedjeljak, možete se priključiti sljedećoj akciji koja je planirana za 4 mjeseca. Ako iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga ne možete darivati krv, a ipak želite pomoći, Aktiv možete podržati volonterski kao animator davalaštva krvi u svojoj sredini ili pomoći u organizaciji i provedbi akcije.

-Krv je proizvod živog organizma i ne može se stvoriti umjetnim putem stoga je kao lijek nezamjenjiva. Odazovite se akciji dobrovoljnog darivanja krvi jer ne trebate biti liječnik da biste nekome spasili život, za kraj su svima poručili iz GDCK BnM.

Nastavi čitati

Najčitanije