Pišite nam

Vijesti

Održan prvi Plivački maraton „Galešnjak – Pašman“

Prije

-

Plivački maraton

Turistička zajednica Općine Pašman u suradnji s Klubom daljinskog plivanja „Donat“, u subotu, 31. srpnja organizirala je prvi Plivački maraton „Galešnjak – Pašman“. Početak maratona dugog 3 km bio je na otoku Galešnjaku u 9 sati, a plivači su trebali doplivati do plaže Sabunjak u mjestu Pašman. Sama staza se sastojala od prelaska kanala u duljini od 1000 m te plivanja uz obalu prolaskom kraj 4 bove međusobno udaljene 500 m.  

U konkurenciji 43 natjecatelja, prvi je na cilj stigao četrnaestogodišnji Šimun Srzić za 43 minuta i 34 sekundi, a iza njega su stigli Dražen Adžić (46 minuta i 42 sekundi) te Marko Denković Kraljev (47 minuta i 16 sekundi).

Među ženama prva je stigla Marta Vrdoljak za 1 sat, 7 minuta i 25 sekundi, dok su drugo i treće mjesto zauzele Matea Grbin (1 sat, 9 minuta i 14 sekundi) i Zrna Šijaković (1 sat, 10 minuta i 8 sekundi).

Kako saznajemo od direktorice TZO Pašman Petre Perinović južni korenat je plivačima otežavao plivanje, ali osim toga vremenski uvjeti su bili idealni kao i atmosfera tijekom cijelog dana.

– Nakon uspješnog prvog maratona sigurni smo kako će ovaj maraton postati tradicionalna manifestacija te ćemo maksimalno iskoristiti Galešnjak kao prirodnu atrakciju, izjavila je za naš portal Perinović.

Nastavi čitati

Najčitanije