Pišite nam

Vijesti

Održan 2. Dan vina i gastronomije Zadarske županije

Prije

-

Dani vina i gastronomije

U kongresnom centru Fortis u Falkensteiner Punta Skala Resortu, prošli petak u organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije održan je „2. Dan vina i gastronomije Zadarske županije“.

Bio je to susret proizvođača prehrambenih proizvoda Zadarske županije, renomiranih chefova i stručnjaka iz područja eno-gastronomije i predstavnika prehrambene i turističke industrije, distribucije i ugostiteljstva. Ciljana skupina izlagača su bili ugostitelji, F&B menadžeri, trgovci vinima, vlasnicima dućana delikatesa, sommelieri, distributeri, i drugi subjekti vezani uz gastronomiju i prehrambenu industriju. U razgovoru s direktoricom Turističke zajednice Općine Pašman Petrom Perinović saznali smo kako je glavni cilj susreta bilo promoviranje održivog turizma.

– To je manifestacija na kojoj su bili razni izlagači iz područja naše županije koji su svoje proizvode predstavili ugostiteljima i svima kojima je hrana sastavni dio posla. Glavni cilj susreta je svakako promoviranje održivog turizma kroz korištenje namirnica lokalnih proizvođača u ugostiteljstvu kao i nuđenje vina našeg okruženja u restoranima i slično.

Brojne izlagače je pratio bogati gastronomski i stručni program: dobrodošlica uz Maraschino Kiss i ukusne zalogaje koje su pripremili učenici Ugostiteljske škole, masterclassevi u izvedbi renomiranih chefova (Damir Tomljanović, Saša Began te Josip Vrsaljko) i degustacija, zatim panel rasprava u kojoj su sudjelovali Saša Špiranec, vinski stručnjak, Boris Šuljić, vinar, vlasnik hotela i restorana te Filip Herceg, stručnjak za maslinova ulja i dr.

Nastavi čitati

Najčitanije