Pišite nam

Vijesti

Od ponedjeljka odlagalište otpada u Barotulu s trostruko većim kapacitetom za reciklabilni otpad

Općina Pašman je osigurala 23 nova spremnika i kontejnera za razvrstavanje otpada na papir, plastiku i staklo

Prije

-

Zaleni otok novi spremnicii

Odlagalište krupnog i reciklabilnog otpada Zeleni otok u Barotulu nakon kraćeg zatvaranja zbog čišćenja, sanacije i povećanja kapaciteta, ponovo kreće s radom u ponedjeljak, 27. veljače.

Nakon 2 godine rada Zelenog otoka Javna komunalna ustanova Otok Pašman je u suradnji s Čistoćom Zadar d. o. o. očistila cijeli prostor odlagališta, pri čemu je odneseno 8 kontejnera otpada. Nadalje, izbetonirana je površina uz ogradu gdje su postavljeni novi kontejneri za povećanje kapaciteta razvrstavanja otpada koje je u vrijednosti skoro 11.000 eura prethodno nabavila Općina Pašman za ovu svrhu. Mještani će od sada svoj otpad moći razvrstavati u dodatnih 10 komada plavih spremnika za papir, 6 žutih spremnika za plastiku te 4 zelena za staklo i po jedan kontejner zapremine 2,5 m3 žute, plave i zelene boje isto za selektivno odvajanje otpada.

Zeleni otok je otvoren tokom cijele godine ponedjeljkom, srijedom i petkom od 11:00 do 15:00 sati, a radi i svake prve subote u mjesecu od 11:00 do 15:00 sati (od 2. listopada do 31. svibnja) dok je u sezoni (od 1. lipnja do 1. listopada) otvoreno od 16:00 do 20:00 sati.

Svi mještani općine tu mogu potpuno besplatno zbrinjavati svoj krupni otpad, konkretno madrace, komode, namještaj, stolarije te reciklabilni otpad kao što su staklo, papir, plastika, metal te električni i elektronički otpad (EE otpad). Iz JKU-a su naglasili kako se ne primaju betonska šuta, pločice, bilje i zeleni otpad te su zamolili sve korisnike odlagališta u Barotulu da sortiraju svoj otpad prije nego što ga donesu tako da ne dolazi do zastoja prilikom odlaganja otpada.

JKU Otok Pašman zapošljava radnika/radnicu na neodređeno vrijeme

Iz JKU-a su nam također javili da traže radnika/radnicu na neodređeno vrijeme za čišćenje javnih površina te zelenih površina na području općine. Za dodatne informacije svi zainteresirani se mogu javiti na telefonski broj 023 260 199 ili na email jku-otok-pasman@zd.t-com.hr.

Nastavi čitati

Najčitanije