Pišite nam

Vijesti

Od jučer na snazi zabrana loženja vatre na otvorenom

Prije

-

Vatra

Prema odluci o mjerama zaštite od požara na otvorenom prostoru Županijske skupštine Zadarske županije zabranjeno je loženje vatre na svim otvorenim prostorima u razdoblju od 1. lipnja do 31. listopada.

U sljedećih pet mjeseci poseban naglasak je stavljen na zabranu spaljivanja suhe trave, korova, biljnog otpada, grmlja, gustog šumskog raslinja i šikare, papira, smeća i otpadaka, pravljenja improviziranih roštilja, logorskih vatri i slično. Također je zabranjeno bacanje šibica, opušaka, zapaljivih tvari ili vršenje drugih radnji koje mogu izazvati požar na otvorenim površinama.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Pašman je kao i uvijek spremno za protupožarnu sezonu, ali mogućnost izbijanja većih požara koji kao rezultat mogu imati tragične posljedice smanjuje se savjesnim ponašanjem i brigom za okolinu svih stanovnika i posjetitelja područja naše općine.

Temeljem odluke o mjerama zaštite od požara na otvorenom prostoru kao i zakona o zaštiti od požara za kršenje zabrane propisane su visoke novčane kazne, a ako se radi o kaznenom djelu „Dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ može se izreći i zatvorska kazna.   

U slučaju izbijanja požara treba odmah nazvati vatrogasce na broj 193 ili broj 112.

Nastavi čitati

Najčitanije