Pišite nam

Zdravlje

Od 13.10. do 16.10. na području Općine Pašman provode se mjere preventivne deratizacije

Prije

-

Deratizacija

Sustavna deratizacija provodi se parafinskim mamcima koji će se postavljati na privatne i javne površine

Iz tvrtke Pecto d.o.o., koja će provoditi mjere deratizacije, mole sve stanovnike općine da prvenstveno djeci onemoguće pristup otrovima te da pripaze da domaće životinje nemaju kontakt sa postavljenim mamcima. Nadalje, stanovnici se mole da ne diraju ili premještaju zatrovane meke.

U razgovoru sa gosp. Antom Žilićem, djelatnikom tvrtke Pecto, saznajemo da će deratizaciju provoditi tri ekipe  od 13. do 16. listopada na način da će se početi u mjestu Kraj i zatim dalje prema Ždrelcu.

Sam vremenski raspored deratizacije će ovisiti o vremenskim uvjetima, a kako za ovaj tjedan prognostičari najavljuju kišu, moguće je da će doći do izmjene planiranog rasporeda po mjestima kao i produljenja vremena deratizacije.

Za sad je u planu prvi dan odraditi mjesta Kraj, Pašman, Mali Pašman i Barotul, drugi dan Mrljane i Neviđane, treći dan Dobropoljanu i Banj te zadnji dan mjesto Ždrelac.

Tvrtka Pecto d.o.o., ovlaštena za provođenje mjere deratizacije, provodit će navedene mjere pod kontrolom Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije.

Nastavi čitati

Najčitanije