Pišite nam

Vijesti

Objavljene kandidature za općinskog načelnika i kandidacijske liste za članove Općinskog vijeća

Prije

-

Lokalni izbori

Izborno povjerenstvo Općine Pašman prihvatilo je dvije kandidature za izbor općinskog načelnika te tri kandidacijske liste za izbor članova Općinskog vijeća

Zadnji rok za predaju prijedloga lista za predstavnička tijela i kandidature za izvršnu vlast istekao je u ponoć, 29. travnja. U lokalne izbore, koji se održavaju 16. svibnja, ove godine se ulazi s novim Zakonom o lokalnoj samoupravi. Najvažnije promjene se odnose na smanjenje broja vijećnika, što u slučaju Općine Pašman predstavlja smanjenje od 2 vijećnika tako da će novo Općinsko vijeće brojiti 9 članova.

Druga značajna promjena je da načelnik Općine više neće imati zamjenika što znači da će Općina Pašman imati samo jednog umjesto dosadašnja dva predstavnika izvršne vlasti.

Pravovaljanu kandidaturu za općinskog načelnika kao i kandidacijsku listu prvo je u srijedu predao predlagatelj Hrvatska demokratska zajednica, dok je u četvrtak, na zadnji dan roka za predaju prijedloga, kandidaturu za općinskog načelnika i kandidacijsku listu predala grupa birača, a prijedlog kandidacijske liste Domovinski pokret.


Listu pravovaljanih kandidatura za izbor općinskog načelnika Općine Pašman možete pogledati i preuzeti ovdje.

Listu pravovaljanih kandidacijskih lista za izbor članova Općinskog vijeća Općine Pašman možete pogledati i preuzeti ovdje.

Nastavi čitati

Najčitanije