Pišite nam

Vijesti

Objavljen Javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za promociju aktivnosti Hrvatski otočni proizvod

Prije

-

Hrvatski otočni proizvod HOP

Prošli tjedan je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Uprava za otoke, objavilo Javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za provedbu promotivnih aktivnosti Programa „Hrvatski otočni proizvod“.

Javni poziv obuhvaća aktivnosti koje su realizirane u 2022. godini, a odnose se na skupna događanja (sajmove, manifestacije, konferencije, radionice, edukacije/seminare i dr.) te na projekte i programe promotivno – informativnog karaktera koji pridonose ostvarivanju ciljeva Programa „Hrvatski otočni proizvod“.

Za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava mogu se prijaviti: jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, javne ustanove te udruge, savezi udruga, zadružni savezi i turističke zajednice, ako ne obavljaju gospodarsku djelatnost.

Visina iznosa sufinanciranja od strane Ministarstva po pojedinoj aktivnosti može iznositi najviše 2.700 eura pod uvjetom da taj iznos predstavlja najviše 85% ukupnog iznosa prijavljenih troškova za provedbu te aktivnosti.

Javni poziv je otvoren do 27. veljače, a svi potrebni dokumenti za prijavu kao i tekst Javnog poziva su dostupni na stranicama Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Da podsjetimo, projekt „Hrvatski otočni proizvod”, kao projekt vizualnog označavanja otočnih proizvoda oznakom Hrvatski otočni proizvod, pokrenut je početkom 2007. godine u tadašnjem Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka te se njegovo provođenje nastavilo od 2012. godine u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Glavni ciljevi projekta su identificiranje, brendiranje i promocija izvornih otočnih proizvoda, čime se sustavno potiče njihova proizvodnja i distribucija te prepoznatljivost u Republici Hrvatskoj i izvan nje. S projektom HOP hrvatska turistička ponuda je obogaćena autohtonim proizvodima kroz koje posjetitelji mogu dodatno doživjeti hrvatske otoke.

Nastavi čitati

Najčitanije