Pišite nam

Vijesti

Obilježavanje Dana narcisa za otoke Ugljan i Pašman

Cilj akcije je podizanje društvene svijesti o važnosti preventivnih pregleda dojki u svrhu ranog otkrivanja raka dojke

Prije

-

Sutra, u subotu, 26. ožujka, u Sutomišćici obilježit će se Dan narcisa za otoke Ugljan i Pašman.

Naime, prve subote proljeća tradicionalno se obilježava Dan narcisa, spoj humanitarne akcije i javnozdravstvene kampanje, koji je pokrenula Hrvatska liga protiv raka, a održava se u svim većim gradovima u Hrvatskoj. Cilj ove akcije je podizanje društvene svijesti o važnosti preventivnih pregleda dojki u svrhu ranog otkrivanja raka dojke i, posljedično, smanjenja smrtnosti. Organizatori akcije poklanjaju cvijet narcisa – simbol izdržljivosti, svjetla i proljeća te prikupljaju dragovoljne novčane donacije za opremanje Onkološkog odjela u Općoj bolnici Zadar.

Ovo je već dvanaesta po redu akcija koja se održava na otocima Ugljan i Pašman, a otočani su dosad prikupili ukupno 130.030 kuna za aparat za zračenje onkoloških bolesnika. Inicijatorica akcije je Vesna Benić, koja svaki put okupi udruge i KUD-ove s otoka.

I ovoga puta akciji će se priključiti Udruga žena Kukljica iz Kukljice, Udruga Kančuolica iz Kali, Udruga žena Luzor iz Preka, KUD Sv. Ante iz Lukorana, Udruga žena Sv. Fume iz Sutomišćice, udruge Điran i Arija iz Ugljana te KUD Bokolje iz Dobropoljane.

Nositelj akcije je Udruga Europa Donna Zadar, kojoj su se priključili Zavod za javno zdravstvo, Zadarska liga protiv raka i žene iz Vira, Benkovca, Nina i Novalje.


Svi koji žele pridonijeti akciji mogu novčane donacije uplatiti na žiro račun OTP banke, IBAN: HR 3824070001100443902 s naznakom: Dan narcisa 2022.

Članak je izvorno objavljen na Naši školji.

Nastavi čitati

Najčitanije