Pišite nam

Vijesti

Intervju tjedna – Agata Korenić – Nova pedagoška godina u Dječjem vrtiću Otok Pašman

Prije

-

Dječji vrtić

Uskoro otvorenje novog prostora za dodatne aktivnosti

Dječji vrtić Otok Pašman u Dobropoljani 1. rujna ulazi u novu pedagošku godinu 2020./2021., koja će se, prema riječima ravnateljice Agate Korenić, zbog trenutačne epidemiološke situacije razlikovati od svih prethodnih.

-Godina pred nama bit će obilježena posebnom epidemiološkom situacijom, ali to neće utjecati na pedagoški rad i sigurnost djece i djelatnika. Vrtić je temeljito očišćen, sve su prostorije, pomagala i igračke dezinficirani, osigurali smo uvjete za poštivanje epidemioloških mjera prema uputama i preporukama HZJZ-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja, poručuje ravnateljica Korenić.

Ističe kako su osnivač, Općina Pašman, i Župni ured u Dobropoljani osigurali dodatni prostor za ostvarivanje novih aktivnosti vrtića te, bude li potrebno, i za prilagodbu epidemiološkoj situaciji.

-Riječ je o dvorani koja će se koristiti za sportske aktivnosti te održavanje tečaja engleskoga jezika koji se uspješno odvija već nekoliko godina u našem vrtiću. Prostor je u završnoj fazi uređenja i uskoro će biti spreman za upotrebu, dodaje ravnateljica.

Nakon provedenih upisa, Dječji vrtić Otok Pašman pedagošku godinu počinje sa 44 djece: 33 nastavlja korištenje usluga vrtića, 11 je novoupisanih, na čekanju (do ispunjenja uvjeta) je petero djece i planirano je da ukupno bude 49 polaznika. Rad će biti organiziran u dvije odgojno-obrazovne skupine – mlađa mješovita skupina Ribice (21 dijete) i starija mješovita skupina Cvjetići (23 djece).

Ravnateljica Agata Korenić podsjeća i da je u Dječjem vrtiću Otok Pašman u Dobropoljani drugu godinu zaredom uspješno proveden cjelodnevni i ljetni program. Lani je, primjerice, kroz vrtić prošlo 40-ak mališana, a u ljetnoj skupini bilo je 15-ak polaznika. A radi bolje informiranosti roditelja i lokalne zajednice, vrtić je otvorio i Facebook stranicu.

Nastavi čitati

Najčitanije