Pišite nam

Vijesti

Nakon izvlačenja dviju olupina, luka Mrljane sigurna za korištenje

Prije

-

Mrljane olupine

Nedavnim izvlačenjem dviju olupina, osim što su se dobili dodatni vezovi, novo uređena riva i plovno područje unutar luke sad se mogu sigurno koristiti

Županijska lučka uprava Zadar u petak je uklonila olupinu potonule jahte imena SER iz Luke Mrljane. Vlasnik 23 m duge jahte je tvrtka Brodski prijevoz d.o.o. u stečaju, piše morski.hr.

Olupina je predstavljala opasnost za druga plovila prilikom uplovljavanja i isplovljavanja iz luke, a ujedno je i postojala mogućnost da pojedini dijelovi opreme broda isplivaju i ugroze sigurnost plovila koja plove tim područjem.

Vrijednost ovog zahvata iznosi 108.000,00 kuna bez PDV-a, a posao uklanjanja podrtine potonule jahte SER je izvela tvrtka Jadranska plovidba d.o.o. iz Mrljana na otoku Pašmanu.

Ovo je druga olupina nedavno izvađena iz luke Mrljane. Prije dva tjedna izvedena je akcija izvlačenja olupine broda koja je otežavala korištenje plovnog puta i sigurnost prometa u luci.

Naručitelj radova je Županijska lučka uprava Zadar, a radove je izveo Foto Video G. Olupina je sjedila na muljevitom dnu te je dizanje bilo prilično zahtjevno s obzirom na dužinu olupine – 15,35 metara preko svega.

Vađenjem olupine dobilo se oko 15 komunalnih vezova koji se do tada nisu mogli koristiti.

Nastavi čitati

Najčitanije