Pišite nam

Vijesti

Načelnik i zamjenik načelnika Općine održali radni sastanak sa predstavnicima mjesnih odbora

Prije

-

Pašman

Načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić zajedno sa zamjenikom Androm Magićem održali su sastanak sa predstavnicima mjesnih odbora na kojem se raspravljalo o nizu aktualnih tema

Glavna tema sastanka je bila odlaganje krupnog otpada koje predstavlja problem za sva mjesta općine. U svrhu rješavanja tog problema Općina Pašman je putem Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti kao i vlastitim sredstvima financirala nabavu komunalne opreme za gospodarenje otpadom na otocima, u sklopu čega će dva RO-RO kontejnera biti postavljena u naselju Barotul.

Načelnik Općine izvijestio je predstavnike o  tome kako je pokrenuta javna nabava za bager koji će olakšati čišćenje postojećih i probijanje novih puteva.

Svaki od predstavnika mjesnog odbora dobio je kartu na koju će ucrtati puteve koje treba sanirati te označiti mjesta na koja treba postaviti novu javnu rasvjetu.

Od ostalih projekata koji su u tijeku načelnik je izdvojio izgradnju i proširenje groblja u naselju Pašman (izvode se građevinski radovi), izgradnju mrtvačnice u Kraju (javna nabava u tijeku), izgradnju dječjih igrališta u mjestima Kraj, Pašman, Neviđane, Dobropoljana, Banj i Ždrelac (izvode se građevinski radovi). Započeti radovi trebali bi biti gotovi do kraja 2020. godine.

Na kraju sastanka sa svim predstavnicima mjesnih odbora dogovoreno je da do kraja 2020. godine dostave Općini Pašman plan rada za 2021. godinu.

Nastavi čitati

Najčitanije