Pišite nam

Sport

Na otoku Pašmanu besplatna škola boksa za učenike osnovne i srednje škole

Pokretač ove izvanredne ideje je kondicijski trener i trener boksa koji se nedavno iz Zagreba preselio na otok Pašman

Prije

-

Škola boksa

Mario Milolov, po zanimanju kondicijski trener i trener boksa, odrastao je u Zagrebu i cijeli se svoj život bavi raznim sportovima, a najviše atletikom i boksom. Nedavno se preselio na otok Pašman te odlučio na otoku osnovati boksački klub za djecu i odrasle.

– Nakon smrti oca prije pola godine, preselio sam se na otok Pašman. Brzo sam uvidio da na otoku nedostaju sportski sadržaji za djecu i za odrasle. Pohvala za sve klubove koji rade dobar posao, ali toga treba još. Tako je došla ideja, pojašnjava Mario.

Od 3. listopada Mario pokreće Školu boksa za osnovnoškolce i srednjoškolce i Rekreativni boks za odrasle u sportskoj dvorani Osnovne škole Vladimir Nazor u Neviđanima.

– Općina Pašman i načelnik Općine su mi izašli ususret u osiguravanju prostora i tako olakšali pokretanje kluba. Hvala im na tome. Ravnatelj OŠ Vladimir Nazor je također bio susretljiv u vezi traženih termina treninga tako da nije bilo zapreka Bogu hvala, ističe Mario.

Na treninzima za djecu će uz školu boksa biti zastupljeno dosta atletskih elemenata i elemenata iz raznih sportova kako bi doprinijeli maksimalnom razvitku bazičnih motoričkih sposobnosti, odnosno temelja na koji će se kasnije lagano nastaviti bilo koja sportska grana ili sport. Treninzi će biti bez sparinga i grubog kontakta, prilagođeni curama i dečkima bez obzira na motoričke sposobnosti i prethodno sportsko iskustvo. Treninzi za djecu će se održavati tri puta tjedno:

  • ponedjeljkom 18:15 – 19:15,
  • srijedom 18:15 – 19:15,
  • petkom 17:15 – 18:15.

– Svi su dobrodošli. Treninzi za školsku djecu su besplatni jer ih želimo maknuti od mobitela i televizije i potaknuti ih na fizičku aktivnost, pojašnjava osnivač novog kluba.

Što se tiče odraslih, Mario misli da za njih ima jako malo sportskog sadržaja na otoku i zato im želi omogućiti da se u novom klubu kvalitetno druže i rekreiraju. Trening Rekreativnog boksa za odrasle pod njegovim stručnim vodstvom će se sastojati od kretanja, vježbi obrane, kombinacija udaraca, kondicijskih vježbi, vježbi snage i slično, a održavat će se tri puta tjedno:

  • ponedjeljkom 19:15 – 20:15,
  • srijedom 19:15 – 20:15,
  • petkom 18:15 – 19:15.

Mjesečna članarina za odrasle će iznositi 300 kuna, a dobrodošli su svi bez obzira na dob, spol i motoričke sposobnosti. Kao i kod treninga za djecu, treninzi za odrasle su bez spariranja i grubog kontakta te su prilagođeni svima.

Za upise i sva pitanja možete se javiti treneru Mariu na broj mobitela 092 345 4485 ili na e-mail adresu boksackiklubpasman@gmail.com

Nastavi čitati

Najčitanije