Pišite nam

Vijesti

Na lokalnim izborima Krešimir Ćosić ponovno izabran za općinskog načelnika

Prije

-

Lokalni izbori

U nedjelju, 16. svibnja su se diljem Hrvatske održali lokalni izbori. Na području općine Pašman ukupno je glasovalo 52,46% birača od kojih je većina sa 813 glasova za načelnika izabrala HDZ-ovog kandidata Krešimira Ćosića dok je Andrea Tudorović, kandidatkinja grupe birača, dobila 385 glasova.

U izborima za Općinsko vijeće HDZ-ova lista na području općine Pašman dobila je 736 glasova (61,23 %), kandidacijska lista grupe birača 311 glasova (25,87 %), a lista Domovinskog pokreta 155 glasova (12,89 %). To znači da je lista HDZ-a dobila 6 mjesta u Općinskom vijeću Općine Pašman, lista grupe birača 2 mjesta te lista DP-a 1 mjesto.

Poslije objavljenih rezultata stanovnicima općine obratio se putem društvenih mreža novi-stari načelnik općine Krešimir Ćosić.

– Od srca vam hvala što ste prepoznali moj rad i rad moga tima u zadnjih 8 godina i poklonili nam svoje povjerenje da i nadalje vodimo Općinu Pašman. Hvala svima koji su izašli na biralište jer izbori su vrh demokracije u kojem narod odlučuje o svojoj budućnosti. Radit ćemo i nadalje dobro i kvalitetno za razvoj našeg otoka i svih njegovih stanovnika od djece do naših umirovljenika.


Općina Tkon je dobila novog načelnika Anđela Palaškova, kandidata grupe birača koji je dobio 314 glasova, dok je protukandidat Boris Katičin osvojio 204 glasova. Za Općinsko vijeće Tkona kandidacijska lista birača s nositeljem liste Anđelom Palaškovom dobila je 60,77%, a kandidacijska lista birača s nositeljem liste Borisom Katičinom je osvojila 39,22% glasova.

Na susjednom otoku Ugljanu u Kukljici ide se u drugi krug izbora za općinskog načelnika, a glasači će birati između kandidata grupe birača Marina Boška koji je osvojio 49,61% glasova te kandidatkinje HDZ-a Rajne Grzunov koja je dobila 25,95% glasova. Za Općinsko vijeće Općine Kukljica kandidacijska lista grupe birača s nositeljem liste Marinom Boškom je dobila 46,83%, zajednička kandidacijska lista AM, SDP, HSS i CENTRA 28,85 % te HDZ-ova lista 24,30% glasova.

Općina Kali će također tek u drugom krugu lokalnih izbora dobiti novog načelnika, a glasači će birati između kandidata grupe birača Bruna Mišlova, koji je u ovom krugu dobio 43,4% i HDZ-ovog kandidata Marka Kolege koji je sada osvojio 32,5% glasova. Kandidacijska lista grupe birača s nositeljem Brunom Mišlovom je osvojila 45,59%, HDZ-ova kandidacijska lista 30,83% te SDP-ova lista 23,56% glasova za Općinsko vijeće Općine Kali.

U Općini Preko je ostao na vlasti HDZ-ov kandidat za načelnika Jure Brižić s 1047 glasova dok je SDP-ov kandidat Mihovil Valčić dobio 599 glasova. HDZ-ova kandidacijska lista za Općinsko vijeće Preka dobila je 49,09%, kandidacijska lista SDP-a 34,61%, a kandidacijska lista grupe birača s nositeljem liste Karlom Novoselićem16,28 % glasova.

Nastavi čitati

Najčitanije