Pišite nam

Vijesti

Muzej ribarstva u Ždrelcu – Općini Pašman odobreno skoro 1,7 milijuna kuna iz EU fondova

Prije

-

Muzej ribarstva Ždrelac

Zgrada stare škole će se obnoviti i postati interpretacijski centar ribarstva te tako stvoriti dodatnu kulturno-turističku ponudu Ždrelca i cijele općine

Općina Pašman je zaprimila Odluku o odabiru projekta „Rekonstrukcija i opremanje interpretacijskog centra ribarstva u Ždrelcu“ koji će se financirati sredstvima iz fondova EU temeljem natječaja FLAG „Lostura“, Mjera 3.1. „Stvaranje turističkih sadržaja povezanih s ribarstvom“. 

Ukupna vrijednost radova iznosi skoro 1,7 milijuna kuna, a projekt će biti u potpunosti financiran iz EU fondova.

U sklopu projekta će se rekonstruirati zgrada stare škole u Ždrelcu u interpretacijski centar ribarstva izvođenjem građevinskih, obrtničkih i instalaterskih radova za što je već izrađen glavni projekt rekonstrukcije, a naknadno slijedi i opremanje interpretacijskog centra.

Osnovni cilj projekta je na inovativni način iskoristiti postojeći objekt i stvoriti dodatnu kulturno-turističku ponudu s ciljem očuvanja lokalne tradicije, kulturne vrijednosti i podizanja svijesti o lokalnom području te o njegovoj povezanosti s ribarstvom. Formiranjem stalnog postava, kojim će se prezentirati ribarski alati, direktno će se doprinositi promociji ribarske baštine ovog kraja, a inovativnom prezentacijom kroz postavljanje multimedijalne opreme promovirat će se kulturna i prirodna baština područja.

Nastavi čitati

Najčitanije