Pišite nam

Zdravlje

Može li dijete u školu? – Digitalni asistent Andrija odgovara na roditeljska pitanja

Prije

-

Upoznajte Andriju, digitalnog asistenta Ministarstva zdravstva na WhatsApp-u, koji ima za ulogu da vam pomogne u borbi protiv koronavirusa.

Epidemiolog Branko Kolarić, voditelj tima stručnjaka što su sudjelovali u razvijanju aplikacije Ministarstva zdravstva RH, naveo je da je cilj pomoći roditeljima čija djeca idu u školu na način da im se pomogne savjetom kod dvojbi vezanih za koronavirus, može li njihovo dijete u školu ili treba ostati kod kuće, javlja RTL.

Kolarić je izjavio kako će Andrija odgovarati na razna pitanja roditelja, poput što napraviti kad dijete dobije temperaturu ili ako je netko iz razreda ili obitelji u samoizolaciji.

Novi je model postao dostupan u okolnostima početka nove školske godine kad se većina učenika, uz poštivanje epidemioloških mjera, vraća u škole poslije prošlogodišnje online nastave kao i ljetnih praznika.

„Roditeljima treba pomoć u razumijevanju tih mjera, u prepoznavanju simptoma eventualne zaraženosti kod djeteta ili u kućanstvu te im treba jasna uputa što učiniti u takvim situacijama“, rekao je Kolarić.

Sa digitalnim asistentom moguće je stupiti u kontakt na način da u svoj imenik spremite broj +385 99 775 3049 te preko aplikacije WhatsApp poslati ključnu riječ „Pozdrav“ na spremljeni broj.

Servis se može aktivirati i na internet stranici https://andrija.ai/, a u virtualnom je razgovoru s digitalnim asistentom dodana opcija „Provjeriti može li dijete u školu“ poslije čega se korisnicima kroz postavljena pitanja daju odgovarajući savjeti i upute.

Nastavi čitati

Najčitanije