Pišite nam

Vijesti

Mopedisti na otoku Pašmanu

Prije

-

Mopedisti

Ovaj vikend se održao 1. susret mopedista Tomos na otoku Pašmanu u organizaciji Turističke zajednice Općine Tkon i Društva Iskrenih mopedista pod vodstvom predsjednika Igora Jurečića. Podršku u organizaciji pružile su i Turistička zajednica Općine Pašman kao i Turistička zajednica Općine Preko pridruživši se organizaciji ovog događaja na način da su ugostile mopediste na njihovoj panoramskoj vožnji od Tkona do Preka.

Vožnja mopedista je krenula u petak, 9. rujna iz Općine Škocjan u Sloveniji nakon čega su odvozili rutu od 360 km do Biograda na Moru te su u Tkon stigli oko 19 sati zahvaljujući Jadroliniji koja je uvela izvanrednu liniju. Doček u Tkonu je bio popraćen bakljadom, a mopedisti su se počastili domaćim specijalitetima koje su pripremili KUU Kunjka i izlagači otočnih proizvoda.

Okupljanje je počelo u subotu u 10 sati na mulu u Tkonu gdje su mopedisti dobili majice i medalje te su u 11 sati krenuli na panoramsku vožnju od 60 kilometara po otoku Pašmanu i Ugljanu. Prvo stajanje je organizirano u mjestu Banj gdje je TZO Pašman ugostila mopediste.

– Vesela ekipa Iskrenih mopedista prošla je kroz sva mjesta na našem otoku i stigla do Banja gdje smo ih dočekali s domaćim fritulama za koje zahvaljujemo gospođi Aniti Kovačić koja ih je pripremila, zatim kroštulama, kavom i osvježavajućim napitcima. Nakon zaustavljanja od sat vremena u Banju, nastavili su svoj put prema mostu Ždrelac i Preku. Na povratku smo ih ugostili u Pašmanu gdje su se zadržali oko dva sata, a ugostili smo ih s morskim rižotom, lignjama, srdelama i gavunima, pojašnjava za naš portal direktorica TZO Pašman Petra Perinović.

 Nakon zaustavljanja u mjestu Pašman mopedisti su se vratili u Tkon gdje su bile organizirane moto igre te druženje uz glazbu, hranu i piće.

– Mopedisti su bili zaista prava atrakcija, a prilikom zaustavljanja pokazali su svoje vještine na mopedu, djelili iskustva s okupljenima, a u svemu su najviše uživali naši najmlađi posjetitelji koji su mogli isprobati mopede i fotografirati se s njima. Vjerujemo kako će se ovaj susret koji je povezao sva mjesta na otoku Pašmanu održati i sljedeće godine u još većem broju, za kraj dodaje Perinović.

Nastavi čitati

Najčitanije