Pišite nam

Vijesti

Montažne ribarnice – uskoro kreće javna nabava

Prije

-

Ogledna fotografija - ribarnica
Foto: Ogledna fotografija

Projekt je u potpunosti financiran iz sredstava EU fondova s iznosom od 463.217,45 kuna, a ribarnice bi trebale krenuti s radom do kraja ove godine

Kako smo već objavili na našem portalu, prije tri mjeseca je Općini Pašman dodijeljena Odluka o odabiru projekta ”Skraćivanje lanaca opskrbe nabavkom montažnih ribarnica” na temelju prijave projekta na EU natječaj FLAG-a Lostura.

Iz Općine smo saznali da su ovog tjedna zaprimili konačnu Odluku o dodjeli sredstava za 100% financiranje projekta u iznosu 463.217,45 kn što znači da se uskoro kreće s postupkom javne nabave, a stavljanje cijelog projekta u funkciju se očekuje do kraja ove godine. Na području općine će se postaviti dvije montažne ribarnice i to u mjestu Pašman i mjestu Ždrelac.

Glavni cilj projekta je nabavka i opremanje montažnih ribarnica kojima se doprinosi stvaranju novih načina prodaje proizvoda ribarstva. Na području Općine Pašman trenutno nema ribarnice za prodaju svježe ribe i drugih proizvoda ribarstva i akvakulture. Projektom se rješava ovo pitanje koje je važno kako za lokalno stanovništvo tako i za brojne turiste u ljetnoj sezoni. Postavljanje ribarnica povećava dostupnost lokalne ribe što doprinosi poticanju lokalnog gospodarstva te omogućuje otvaranje novih radnih mjesta.

Nastavi čitati

Najčitanije