Pišite nam

Sport

Mlađi uzrasti Sv. Mihovila uspješno odradili jesensku sezonu – seniori završili na 12. mjestu

Prije

-

Sveti Mihovil pioniri

Vrlo uspješno je završena jesenska sezona za šest mladih uzrasnih kategorija nogometnog kluba Sv. Mihovil: papaline, tići 1, tići 2, mlađi pioniri, stariji pioniri i kadeti.

– Osim ovih uzrasnih kategorija, u NŠK Sv. Mihovil radimo i s popularnim pačićima, djecom od 4 do 6 godina. Upisi za sve kategorije otvoreni su cijele godine, a sve informacije mogu se dobiti na broj 095 1972220, poručuje voditelj omladinske škole Krešimir Jaklin.

Pioniri Sv. Mihovila su polusezonu zaključili na prvom mjestu u skupini, dok su mlađi pioniri na drugom mjestu. Tići su četvrti u svojoj skupini, papaline su šeste, a kadeti trenutno drže sedmo mjesto u vrlo jakoj konkurenciji 12 klubova iz tri susjedne županije: Zadarske, Šibensko-kninske i Ličko-senjske. Najbolji strijelci svojih liga su Jakov Jerolimov iz papalina i Ive Bobić iz mlađih pionira.

S djecom rade treneri Damir Korenov, Šime Maruna i Krešimir Jaklin te asistenti Stjepan Melada, Filip Vojvodić i Marko Ivančić.

Sveti Mihovil

Seniori igrom pokazali da su zasluženo u 1. ŽNL

Prvi dio natjecanja seniori Sv. Mihovila u 1. Županijskoj ligi završili su na 12. mjestu od 14 momčadi, uz 11 osvojenih bodova.

– Ne možemo biti zadovoljni jesenskim dijelom natjecanja, ali s obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo ostvareni učinak je realan. Prije svega tu mislim na činjenicu da smo, zbog nedostatka širine na našem igralištu u Sutomišćici, prisiljeni igrati domaće utakmice na igralištu Bagata u Zadru. Od Nogometnog saveza Zadarske županije dobili smo dozvolu igranja van svog sjedišta uvjetno godinu dana, što znači da ukoliko ne pokrenemo izgradnju novog igrališta u spomenutom roku, bit ćemo izbačeni u 2. Županijsku ligu bez obzira na ostvareni plasman, istaknuo je predsjednik Sv. Mihovila Krešimir Jaklin, uz napomenu da se u razgovoru s predstavnicima otočnih općina radi na pronalasku rješenja za spomenuti problem.

U klubu su svjesni da će se u drugom dijelu prvenstva najvjerojatnije boriti za ostanak među županijskim prvoligašima.

– Spremni smo na to, ali se nadamo da ćemo se pojačati u sljedećem prijelaznom roku iako smo tu uvelike limitirani, jer se zna da za nas mogu igrati samo igrači koji imaju veze s našim otocima. To je naše pravilo od kojega ne namjeravamo odstupiti. Ova liga je puno kvalitetnija od 2. ŽNL i ako se ne uđe potpuno spreman vrlo je teško konkurirati iskusnijim sastavima. Bez obzira na samo 11 osvojenih bodova mi smo pokazali da smo zasluženo u 1. ŽNL i da se možemo nositi sa svima, poručuje Jaklin te dodaje da su sa svim momčadima igrali neizvjesne utakmice izuzev Sabunjara koji ih je pobijedio sa 6-0.

– Vodili smo u dosta utakmica u kojima smo poraženi što pokazuje da ipak nismo bili dovoljno fizički spremni i na tome moramo poraditi na zimskim pripremama. Svakako treba spomenuti da smo jedan od 3-4 kluba u ligi kojima igrači igraju potpuno besplatno te se nadamo kako ćemo i to u skorije vrijeme promijeniti. Naime, iznimno je teško očekivati od igrača da budu prisutni na svakom treningu i utakmici, a za to ne dobivaju nikakvu naknadu. No, sve u svemu, optimisti smo na svim poljima te vjerujemo da ćemo i sljedeće sezone igrati 1. ŽNL, a uskoro i pred našim navijačima, zaključuje Jaklin.

Članak izvorno objavljen na portalu Naši školji.

Nastavi čitati

Najčitanije