Pišite nam

Vijesti

Mladi Pašmanac sa svojim vizualnim rješenjem pobijedio na natječaju „Volim svoj grad!“

Prije

-

Pašmanac Frane Magić

Povodom proslave Dana grada Zadra i blagdana Sv. Krševana, Grad Zadar u suradnji s Narodnim muzejom Zadar organizirao je natječaj „Volim svoj grad!“, a sve radove možete vidjeti u Kneževoj palači

Cilj natječaja je bio dobiti dizajnerska rješenja kojima će Grad biti predstavljen onako kako ga vide njegovi mladi kreativci. Pristiglo je ukupno 37 izvrsnih radova koji su na različite načine prikazali vizualni identitet grada Zadra, prenosi 057info.

Prije praktičnog rada na identitetskom sustavu, učenici su sudjelovali na više predavanja koja su tematizirala povijest grada, modele rada na identitetskim sustavima i gradnji vizualnog identiteta kao i na praktičnim radionicama (vektorizacija logotipa). Cilj natječaja bio je potaknuti učenike na razmišljanje o gradnji identitetskog sustava ili tzv. brendiranja te im uz podršku struke, omogućiti prezentaciju ideja, piše Grad Zadar.

Kako je stvarano nagrađeno rješenje

Prva nagrada je pripala Frani Magiću iz mjesta Pašman koji pohađa Prirodoslovno-grafičku školu u Zadru, a za nagradu je dobio grafički tablet i godišnju pretplatu za on-line web platformu CREATIVE LIVE.

– Čim sam čuo za natječaj odlučio sam da ću probati napraviti zadani zadatak, a na ideju sam došao odmah kad sam počeo raditi. Ideja je bila da na svako slovo riječi Zadar ubacim neku znamenitost grada što sam i napravio. Ubacio sam Morske orgulje, Pozdrav suncu, zvonik Sv. Stošije, Donat i Kalelargu. Kad sam završio bio sam više nego zadovoljan, ali nisam ni slutio da će moj rad biti najbolji i zato sam ugodno iznenađen i ponosan, rekao je za Otok Pašman mladi Frane.

Otvorenje izložbe je bilo 11. studenoga 2020. godine, a sve radove možete pogledati do 30. studenoga u Kneževoj palači (prvi kat).

Nastavi čitati

Najčitanije