Pišite nam

Sport

Mladi natjecateljski uzrasti Sv. Mihovila vatrometom proslavili jednu od najuspješnijih sezona u povijesti kluba

Prije

-

Sveti mihovil mlađi

Prošli vikend je NŠK Sveti Mihovil priredio završnu večer za svoje mlade natjecateljske uzraste nakon jedne od najuspješnijih sezona u povijesti kluba, pišu Naši školji. Svečanost su uz brojne navijače i prijatelje kluba, uveličali hrvatski nogometni reprezentativac Lovro Majer, bivši igrači kluba Šime Gregov i Giovanni Jerolimov te tajnik Nogometnog saveza Zadarske županije Miro Knežević.

Najsvečaniji dio bilo je uručenje medalja i trofeja kadetima NŠK Sv. Mihovil koji su osvojili naslov prvaka u 1. Međužupanijskoj nogometnoj ligi te tićima koji su prvaci 2. Međužupanijske lige, a uz to nedavno su se vratili s brončanim odličjem s turnira u Banjolama. Pehare i medalje uručio im je tajnik NSZŽ Miro Knežević kojem su asistirali Majer, Gregov i Jerolimov.

Mlađi pioniri Svetog Mihovila u sezoni 2022./2023. osvojili su drugo mjesto u 1. ŽNL, dok su se s 27. Memorijalnog turnira Bruno Ban vratili ovjenčani zlatnom medaljom. Stariji pioniri osvojili su 6. mjesto u 1. ŽNL, a tijekom sezone osvojili su i turnir u Turnju. Uspješne su bile i papaline koje su osvojile 6. mjesto u 1. ŽNL, a na turniru u Banjolama zaslužile su broncu. Posebnu nagradu Otočko srce 2023. dobio je kapetan tića Luka Zupan koji tijekom sezone nije propustio niti jedan trening niti utakmicu.

Uz spomenute uspjehe na nogometnom planu, svakako treba istaknuti da je Nogometni športski klub Sveti Mihovil ove godine osvojio godišnju nagradu Zadarske županije, koja im je uručena u travnju na svečanoj sjednici povodom 30. obljetnice osnutka Županije.

Otočni klub za ovu je prigodu priredio i vatromet, a posebno su na svojim društvenim mrežama zahvalili dugogodišnjem prijatelju kluba, Lovri Majeru koji je više od sat vremena u Sutomišćici strpljivo dijelio autograme i pozirao za selfije s brojnim fanovima.

– Slobodno možemo reći da je iza nas možda i najuspješnija sezona u 27-godišnjem djelovanju kluba. Dvije od pet kategorija osvojile su naslov prvaka čime smo ponovili uspjeh iz prošle sezone i to sigurno nije slučajno. Imamo sjajnu garnituru mladih trenera koje predvodi Krešimir Jaklin koji su cijelu sezonu stručno radili s djecom, kako na nogometnim vještinama tako i na ponašanju van terena te slobodno mogu reći da su naši mladi uzrasti za primjer drugima. Hvala svim sponzorima i prijateljima kluba uz čiju pomoć nastavljamo i dalje, a posebno roditeljima koji su uvijek uz nas – poručio je sportski direktor Damir Korenov.

Nastavi čitati

Najčitanije