Pišite nam

Vijesti

Ministarstvo odobrilo 250.000 kuna Općini Pašman za uređenje parkirališta

Prije

-

Parkirališta

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak 12. svibnja potpisala je Odluku o odabiru projekata za Program razvoja otoka u 2022. godini.

Cilj Programa razvoja otoka je stvaranje preduvjeta za održiv gospodarski i društveni razvoj povećanjem kvalitete života na otocima kroz poticanje razvoja otočnih specifičnosti. Ukupno će se na području otoka i poluotoku Pelješcu sufinancirati 56 kapitalnih projekata za što se u državnom proračunu osigurao iznos od 17,6 milijuna kuna.

Jednim od odabranih projekata je i projekt Općine Pašman „Regulacija prometa u mirovanju u Općini Pašman“ za koji je Općini odobreno 250.000 kuna. Predmet projekta je uređenje makadamske površine koja se koristi za parkiranje, a zahvatom će biti obuhvaćene k. č. u k. o. Pašman: u ulici Božina će se urediti 4 parkirališna mjesta, u ulici Malinišće 26 parkirališnih mjesta, u ulici Obala tamarisa 107 parkirališnih mjesta te u ulici Jasenice 38 parkirališnih mjesta. Ukupni troškovi projekta su procijenjeni na 937.000 kn.

Ukupno je predviđeno 175 parkirališnih mjesta, od toga 8 za osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti, a u ulici Malinišće je planirano 14 parkirališnih mjesta za motore.

Za sva parkirna mjesta koja su planirana ovim projektom predviđena je naplata parkiranja osim za parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti (8 parkirališnih mjesta) i motore. Sva parkirališna mjesta prikazana u ovom projektu će biti označena prometnom signalizacijom u skladu s propisima o sigurnosti prometa te će imati oznaku zone, dopuštenog trajanja parkiranja, vremena naplate parkiranja i visinu naknada za parkiranje koja je propisana Odlukom jedinice lokalne samouprave.

Nastavi čitati

Najčitanije