Pišite nam

Vijesti

Mažoretkinje Ugljana i Pašmana uspješne na Državnom prvenstvu

Prije

-

Predsjednica udruge Željka Vitlov jedina koja je dobila nagradu Hrvatskog mažoret saveza za 2021. godinu

Udruge Zadarske mažoretkinje i Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana ostvarile su zapažene uspjehe na Državnom prvenstvu u Gini 11. i 12. rujna.

Natjecalo se 30 formacija i 25 neformacija, a formacija zadarskih mažoretkinja osvojila je sedmo mjesto, javljaju Naši školji.

– Saša Ruško iz Vira osvojila je srebrnu medalju u neformaciji i jako smo sretni zbog nje jer je Saša veliki talent, a Đina Masar iz Preka zauzela je četvrto mjesto. Zadovoljni smo svim nastupima jer je ovo je nova generacija kadetkinja koja je bila prvi put na državnom natjecanju. Djevojčice su tek sad vidjele i shvatile koliko je o ovakvo prvenstvo profesionalno, a mažoret ples originalan. Sve su djevojčice dale sve od sebe, a natjecale su se u kadetima u dobi od 8 do 11 godina. Suci su ocjenjivali sve – odoru, glazbu, koreografiju, ljepotu koreografije, opći dojam, umjetnički dojam, težinu štapa… Bilo je jako emotivno i stvarno smo kao jedna obitelj, kaže predsjednica udruge Željka Vitlov, koja je jedina dobila nagradu  Hrvatskog mažoret saveza za “najveći strukovni doprinos i strukovna dostignuća u mažoret plesu za 2021. godinu”.

– To je za mene velik uspjeh i radost jer je savez primijetio moj rad i trud u mažoret plesu, kratko je komentirala Željka Vitlov te dodala da zahvaljuje trenericama Ivi Vrkić i Bernardi Klarin.

Mažoretkinje su ponosne na postignute rezultate i zahvaljuju na podršci Gradu Zadru i Zadarskoj županiji te otočnim općinama Kali, Preko, Pašman i Tkon, a posebno roditeljima koji su oduševljeni radom udruge.

Nastavi čitati

Najčitanije