Pišite nam

Vijesti

Liburnija smanjila broj autobusnih linija na Pašmanu i Ugljanu jer „nema putnika“

Prije

-

Liburnija-Autobus

Smanjeni broj putnika je razlog zbog čeka vikendom postoje samo tri dnevne autobusne veze između otoka Pašmana i Ugljana, objasnio je voditelj prometnog odjela Liburnije Slobodan Erslan

Učenici i dalje ne mogu u nedjelju poslijepodne autobusom do Preka ili Tkona kako bi se brodom prevezli do kopna za jutarnji početak nastave, piše 057info.

– Javni prijevoz ne može rješavati pojedine slučajeve, jer Liburnija se isto tako mora javljati na natječaj da bi dobila posao prijevoza u konkurenciji s privatnicima, kazao je Erslan. Po njemu, na potezu su jedinice lokalne samouprave – ako žele više linija, moraju ih sufinancirati, ali prema riječima Erslana, iz otočkih općina se nakon takvog zahtjeva više ne javljaju.

Da su razgovori s Liburnijom vođeni prije početka sezone s ciljem povećanja broja linija ukinutih s početkom kroronakrize potvrđuje i načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić.

– Tada su nam iz Liburnije rekli kako su oni ostali bez velikog iznosa dotacija iz Ministarstva regionalnog razvoja za prijevoz na otocima. Kao i da nije tako samo na otocima nego je reduciran i red vožnje po Gradu, podsjetio je Ćosić. On se slaže da bi pregovore trebalo nastaviti ali tako da se sve otočke općine skupe i uključe u sufinanciranje do sad “normalnog” reda vožnje.

Nastavi čitati

Najčitanije