Pišite nam

Sport

Krsto Matulić jedini predstavnik Hrvatske na Foiling Weeku na Lago di Garda

Prije

-

Krsto Matulic Lago Di Gardia

Foiling Week, natjecanje u jedrenju na hidro-krilima, koje se prošli vikend održalo u Italiji na Lago di Garda, Malcesine, okupilo je 80 plovila i foil-surfera u svim klasama: WASZP, Moth, Onefly, Percisco 69.

Pašmanac Krsto Matulić bio je jedini surfer iz Hrvatske u kategoriji WASZP i zauzeo je odlično 16 mjesto od 22 natjecatelja u toj klasi.

– Foiling Week na jezeru Lago di Garda okupio je surfere iz većine europskih zemalja. Najbrojniji su bili domaćini, Talijani, ali vidjeli smo da je foiling jedrenje sve popularniji sport i u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Austriji, Češkoj, Mađarskoj, Malti, Švicarskoj i Njemačkoj. Osim natjecanja, koje je uglavnom pratio dobar vjetar, bila je to prilika i za druženje te razmjenu iskustava s jedriličarima kojima je zajednička „utrka s vjetrom“. Jedrenje na hidro-krilima iznimno je atraktivan sport i ovakva natjecanja uvijek privlače brojne gledatelje koji s obale uživaju u regatama, komentirao je Matulić po povratku na Pašman.

Podsjetimo, početkom kolovoza upravo je Matulić  bio organizator i domaćin trodnevne WASZP regate koja se jedrila u Pašmanskom kanalu.

Nastavi čitati

Najčitanije