Pišite nam

Sport

Intervju tjedna – Krešimir Jaklin, voditelj škole nogometa u NŠK Sv. Mihovil

Prije

-

Krešimir Jaklin

Otoku Pašmanu potrebno je igralište dimenzija 60×50 m za treninge i utakmice

Nogometni športski klub Sv. Mihovil najaktivnija je i najbrojnija udruga na Ugljanu i Pašmanu, a pred oo 140 članova nova je sezona od koje svi mnogo očekuju, govori Krešimir Jaklin, voditelj škole nogometa.

Podsjeća da je klub osnovan 1996. godine i od tada se natječe u ligama Zadarske županije u svim uzrasnim kategorijama.

-Kroz klub je prošlo nebrojeno djece i mladih i možemo se pohvaliti da su igrači potekli iz naše škole nogometa nastupali na najvišem nogometnom nivou. Istaknut ću Marina Tomasova, igrača Zadra,Hajduka,Rijeke, Munchena 1860 i trenutačno kazahstanske Astane te hrvatske nogometne reprezentacije. Šime Gregov igrao je za Zadar, Istru, Hrvatski dragovoljac te nekoliko inozemnih klubova. Tu su i Toni Kolega, član Osijeka, te Božo Ricov koji igra za Rijeku, a važno je napomenuti da je Ivan Santini prve utakmice odigrao upravo za naš NŠK Sv. Mihovil, ističe Jaklin.

U ovom trenutku omiljeni otočni klub broji oko 140 članova koji su podijeljeni u nekoliko uzrasnih skupina: pačiće, papaline, tiće, mlađe pionire, pionire, kadete i seniore. Ravnopravno s dječacima treniraju i tri djevojčice, a novi članovi primaju se cijele godine.

Treninzi se održavaju na igralištu u Sutomišćici i školskim dvoranama u Preku i Neviđanima. Predsjednik kluba je Darijo Korenov, sportski direktor i trener seniora Damir Korenov, voditelj škole nogometa Krešimir Jaklin, a asistenti na treninzima Stjepan Melada, Marko Ivančić, Filip Vojvodić i Jakov Pinčić.

-Sve otočne općine podržavaju rad NŠK Sv. Mihovil i bez njihove pomoći klub ne bi opstao, no uspoređujući ostale klubove u županiji, naš proračun jedan je od najmanjih. Unatoč tome, klub smo koji je po organizaciji i kvaliteti u samom vrhu nogometa u Zadarskoj županiji.  A obnovom igrališta u Sutomišćici stekli smo sjajne uvjete za rad, ali za viši rang natjecanja, koji mi svakako zaslužujemo,  potrebno nam je igralište pravih dimenzija, poručuje Jaklin.

Napominje i da bi bilo odlično kada bi se na otoku Pašmanu napravilo igralište dimenzija 60×50 m kako bi djeca i tamo mogla trenirati i igrati utakmice s obzirom na to da sada moraju trenirati u školskoj dvorani u Neviđanima.

Nogometni športski klub Sv. Mihovil poznat je i po humanitarnom radu, prošle godine donirali su sportske rekvizite svim vrtićima na oba otoka te dresove školama u Neviđanima i Preku. Također, uoči Božića, najstarijim otočanima u Domu za stare i nemoćne osobe u Preku odnesu kolače.

Nastavi čitati

Najčitanije