Pišite nam

Vijesti

Krenula prodaja dozvola za športski i rekreacijski ribolov

Prije

-

Ribarski štap udica ribolov

Cijene dozvola se kreću od 10 do 600 kn za športski ribolov i od 100 do 750 kn za rekreacijski – dozvola besplatna za osobe s navršenih 65 godina i prebivalištem na otocima ili poluotoku Pelješcu

Od četvrtka, 5. kolovoza stupio je na snagu Pravilnik Uprave ribarstva Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske o izmjenama i dopuni Pravilnika o športskom i rekreacijskom ribolovu kojim je omogućena prodaja dozvola za športski i rekreacijski ribolov u trajanju od 150 dana, a najduže do 31. prosinca za kalendarsku godinu.

Dozvole za rekreacijski ribolov za maloljetne osobe, osobe koje su navršile 65 godina, punoljetne osobe do 65. godine života te dozvole za osobe s navršenih 65 godina života koje imaju prebivalište na otocima i poluotoku Pelješcu bit će moguće kupiti u Upravi ribarstva i ispostavama područnih jedinica Uprave ribarstva, kod pravnih i fizičkih osoba ovlaštenih za prodaju dozvola te putem web stranice Uprave ribarstva.

Dozvole za invalide Domovinskog rata Republike Hrvatske i dozvole za osobe koje su umirovljenici bit će moguće kupiti isključivo u Upravi ribarstva i ispostavama područnih jedinica Uprave ribarstva te kod pravnih i fizičkih osoba ovlaštenih za prodaju dozvola.

Naknade za pojedine potkategorije dozvole za 150 dana definirane su kako je navedeno u tablici:

Vrsta višednevne dozvoleNaknada športskiNaknada rekreacijski
Dozvola za 150 dana za maloljetne osobe i invalide Domovinskog rata Republike Hrvatske10100
Dozvola za 150 dana za osobe koje su umirovljenici ili koji su navršili 65 godina života60100
Dozvola za 150 dana za punoljetne osobe do 65. godine života600750
Dozvola za 150 dana za osobe s navršenih 65 godina života koje imaju prebivalište na otocima i poluotoku Pelješcu kako su navedeni u posebnom propisu o otocimane izdaje seizdaje se bez naknade
Nastavi čitati

Najčitanije