Pišite nam

Događanja

Jučer uspješno održana treća pašmanska Đirada – pogledajte kako je bilo

Prije

-

Đirada 2024 start

Jučer je održana treća rekreativna utrka/šetnja Đirada koju su organizirali Turistička zajednica Općine Pašman i Općina Pašman, a logističku podršku ovom velikom događaju su pružili djelatnici komunalnog društva Otok Pašman.

I ove godine se na manifestaciju prijavilo više od 500 sudionika iz 6 država; osim iz Hrvatske sudjelovali su i državljani iz Slovenije, Njemačke, Austrije, Slovačke te Cookovih otoka, a kako je ova velika sportska manifestacija prošla saznali smo od direktorice TZO Pašman Petre Perinović.

– Završila nam je i treća po redu Đirada. Ujutro nas je dočekao predivan sunčan dan što je svakako doprinijelo pozitivnoj atmosferi, a uz blagi povjetarac bio je idealan za druženje i boravak u prirodi. Na manifestaciju se prijavilo više od 500 sudionika, a ove godine nas je podržao i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić sa svojom obitelji, rekla nam je direktorica Perinović.

Šime Erlić i Krešimir Ćosić

Natjecatelji su i ove godine krenuli u dvije staze; Đirada Red je startala u 10:30, a Đirada Blue u 10:40. I jedna i druga staza su ovu godinu krenule uz more.

– Novina je da je Đirada Red prošla kroz novouređenu stazu do Banja koja je bila godinama nepristupačna za prolaznike, a prolazila je između suhozida i starih maslinika od Dobropoljane do Banja pa sve do Malog Bokolja s kojeg se pruža jedinstven pogled. Dobra atmosfera se nastavila i na cilju – na Velikom Bokolju gdje su prisutne zabavljali Dj Angelo i DJ Pegla.

– Podršku su nam pružili naši sponzori Polleo Sport, voda Cetina, OPG Matulić, Natural Wealth i ljekarne Pablo. Zahvaljujemo i Turističkoj zajednici Zadarske županije na financijskoj potpori kao i svima koji su doprinijeli održavanju ove organizacijski iznimno zahtjevne manifestacije i vjerujem kako iz godine u godinu skupljamo iskustva kako bismo svake godine bili još bolji, za kraj je dodala Perinović i svima poručuje: Vidimo se dogodine!

Đirada Blue (muški):

 1. Antonijo Erceg, CRO, 50:52
 2. Jurica Fapali, CRO, 51:05
 3. Kristijan Šimunić, CRO, 58:20

Đirada Blue (žene):

 1. Irena Cerovac, CRO, 57:39
 2. Marina Perković, CRO, 1:01:39   
 3. Vanja Petrić, CRO, 1:06:32

Đirada Red (muški):

 1. Grga Brglez, SLO, 1:18:18
 2. Duje Džin, CRO, 1:20:52
 3. Hrvoje Grgić, CRO, 1:27:26

Đirada Red (žene):

 1. Karmen Paškvalić, CRO, 1:41:33    
 2. Marcela Cerovac, CRO, 1:55:22
 3. Božena Vitlov, CRO, 1:57:09
Nastavi čitati

Najčitanije