Pišite nam

Vijesti

Jak potres na Zadarskom području

Prije

-

Seizmološki zavod je javio da se potres dogodio u 14 :15 sedam kilometara sjeverno od Starigrada Paklenica potres magnitude M=4.7. S obzirom na magnitudu, potres je u epicentralnom području bio maksimalnog intenziteta VI (šest) stupnja EMS ljestvice.

Potres se osjetio u velikom dijelu Dalmacije pa sve do Zagreba i trajao je relativno dugo tako da su ljudi počeli izlaziti vani iz kuća.

Tlo se treslo u dva navrata po desetak sekundi, a najviše se osjetilo na višim katovima stambenih zgrada gdje su padale stvari s polica, prenosi Zadarski.hr.

-Epicentar je bio u brdima, sedam kilometara sjeveroistočne od Starigrada, ali mi nemamo nikakvih informacija o ikakvim štetama. Obišli smo tri općinska mjesta, razgovarali s ljudima i, osim nešto nelagode i poneke fotografije koju je potres srušio sa zida, nije bilo drugih posljedica. Po dojavama s terena, nema potrebe za bilo kakvim intervencijama, snabdijevanje vodom i električnom energijom je normalno, telefoni rade, zasada je sve u najboljem redu i sve normalno radi, prepričava starigradski načelnik Krste Ramić.

Mještani Rovanjske javljaju kako se osjetila jaka grmljavina pa eksplozija, a iz Karlobaga također javljaju da se i tamo treslo.

U Centru 112 su rekli kako ih zovu uznemireni građani iz cijele županije, ali kako nisu prijavljene materijalne štete. 

– Što se tiče potresa na zadarskom području, kao što je bio slučaj i sa zagrebačkim, stanovnici toga područja mogu očekivati još potresa u idućim danima, tjednima i mjesecima, izjavio je za HRT seizmolog Krešimir Kuk.

Nastavi čitati

Najčitanije