Pišite nam

Vijesti

Izvanredni turistički rezultati ostvareni u prvoj polovici godine na području općine Pašman

Prije

-

Kako smo saznali od direktorice TZO Pašman Petre Perinović, na području općine Pašman su u prvih šest mjeseci ove godine ostvareni jako dobri turistički rezultati. U odnosu na prošlu, 2021. godinu koja je bila rekordna godina za TZO Pašman ostvareno je 41% više dolazaka te čak 68% više noćenja.

– Očekivali smo rast dolazaka i noćenja s obzirom da smo prošle godine nadmašili rekordnu 2019. godinu, ali ove brojke govore svakako u prilog tome kako je Pašman sve prepoznatljivija turistička destinacija kako u sezoni tako i u predsezoni, izjavila je direktorica TZO-a.

Najbrojniji gosti na Pašmanu su Slovenci, Hrvati, Nijemci, Česi i Austrijanci.

– Vjerujemo kako će se rastući trendovi preliti i na glavni dio sezone kao i posezonu, a turistički rezultati svakako su pokazatelji suradnje svih dionika uključenih u turizam, dodaje Perinović.

U turističkoj zajednici su za sve brojne goste osigurali bogati program pa će se tako na Pašmanu tijekom nadolazećih mjeseci organizirati brojna kulturna, sportska, zabavna i edukativna događanja.

– Već ovog vikenda imamo proslavu 25 godina postojanja KUD-a Nevijana iz Neviđana koji će ugostiti KUD-ove iz Hrvatske te nam slijedi i 20. Međunarodna smotra folklora Dobropoljana kao i drugi po redu Plivački maraton Galešnjak – Pašman koji će se održati 10. srpnja 2022., za kraj dodaje Perinović.

Nastavi čitati

Najčitanije