Pišite nam

Vijesti

Iskoristite akciju besplatne sterilizacije/kastracije mačaka

Prije

-

mačka

Općina Pašman u suradnji s udrugom Harmonija i veterinarskom ambulantom od 25. do 27. siječnja organizira akciju besplatne sterilizacije/kastracije mačaka.

Pozivaju sve svi stanovnici općine Pašman koji posjeduju nekastrirane mačke ili se o njima skrbe, hrane ih, ili ako imaju saznanja o staništima nekastriranih mačaka, da kontaktiraju volonterku udruge Harmonija, gospođu Terezu Cvetnić na broj mobitela 099 3640 033 kako bi se projekt optimalno organizirao bez nepotrebnih čekanja.

U dogovoru s volonterkom možete dogovoriti termin dovođenja životinje na sterilizaciju/kastraciju. Za sve građane koji ne mogu uloviti mačke ili ih ne mogu prevesti, volonteri udruge će doći po životinju, uhvatiti je ako nije pitoma s adekvatnom opremom, odvesti je na zahvat te je poslije vratiti na prijašnju lokaciju. Životinje će također biti cijepljene protiv zaraznih bolesti, tretirane protiv vanjskih i unutarnjih nametnika te označene trokutićem na uhu (oznaka da je životinja veterinarski obrađena).

Podsjećamo da je na području općine propisana obavezna kastracija/sterilizacija mačaka, uz jedine iznimke koje se odnose na posjednike koji imaju rješenje o registraciji uzgoja te su upisani u upisnik uzgoja koje vodi nadležno tijelo ili imaju suglasnost doktora veterinarske medicine da u konkretnom slučaju nije stručno opravdano izvršiti sterilizaciju/kastracije životinje.

Također se mole skrbnici već obrađenih mačaka koje nisu označene da pripaze na mačke kako ne bi greškom bile ponovno odvedene na zahvat.

Nastavi čitati

Najčitanije