Pišite nam

Vijesti

Intervju tjedna – Slobodan Šokota, otac sedmerostruke atletske prvakinje Veronike

Prije

-

Veronika je odmalena pokazivala pobjedničke rezultate!

Počela je kao petogodišnja djevojčica u Atletskom klubu Kvarner u rodnoj Rijeci, a danas je sedmerostruka prvakinja Hrvatske.

Za Veroniku Šokotu, 17-godišnju učenicu Medicinske škole u Zadru i članicu Atletskog športskog kluba Zadar, porijeklom iz Ždrelca na otoku Pašmanu, gdje provodi svaki slobodan trenutak, njezin otac Slobodan kaže da je već tada, na atletskoj stazi u Rijeci, pokazivala pobjedničke rezultate u bacanju vortexa i skoku u dalj, a selidbom u Zadar s 12 godina nastavila je trenirati u AŠK Zadar pod vodstvom trenera Predraga Saratlije.

-Veronika je sedmerostruka atletska prvakinja Hrvatske u dvorani u kategoriji mlađih juniorki u višeboju i juniorki u skoku udalj; na otvorenom, u kategoriji mlađih juniorki u skoku u udalj, višeboju i bacanju koplja te kod juniorki i mlađih seniorki u bacanju koplja. Osvojila je i četvrto mjesto u bacanju koplja na Balkanskim atletskim igrama u Istanbulu za juniorke. Na tablicama Hrvatskog atletskog saveza u konkurenciji mlađih juniorki drži prvo mjesto, a u konkurenciji seniorki drugo. Od nje je ove godine bolji rezultat bacila samo olimpijska pobjednica Sara Kolak, ističe s ponosom otac Slobodan te napominje da je uza sve to Veronika i odlična učenica i zasad odlično uspijeva svladati školske i sportske obaveze.

Naravno, uz golemu podršku cijele obitelji i prijatelja, dodaje.

– Mi roditelji i ostatak obitelji velika smo joj podrška. Mama „rastura“ u kuhanju i trudi se za Veroniku pripremiti što bolji obrok jer je i prehrana vrlo bitna u ozbiljnom bavljenju sportom i postizanju vrhunskih rezultata, objašnjava tata Slobodan.

U nadolazećoj atletskoj godini, najavljuje, Veronika će nastupati kao mlađa juniorka i od nje se očekuju još bolji rezultati. Dosadašnjim ostvarenjima pokazala je kako je na dobrom putu i da se pridružila plejadi bacača i bacačica AŠK Zadar koji su postizali vrhunske rezultate.

-Želja joj je osvojiti i medalju na Europskom prvenstvu u Italiji, ali i ispuniti normu za Olimpijske igre, kaže Slobodan Šokota, također sportaš i nekadašnja riječka boksačka legenda.

Nastavi čitati

Najčitanije