Pišite nam

Vijesti

Intervju tjedna – Dinko Malnar, direktor Javne komunalne ustanove Otok Pašman

Prije

-

Dinko Malnar

Nakon sezone počinje gradnja dječjeg  igrališta u Neviđanima, a uskoro i uređenja poučnih staza i vidikovaca

Javna komunalna ustanova Otok Pašman broji 11 stalno zaposlenih djelatnika, četvero u upravi i sedmero na terenu. Prema riječima direktora Dinka Malnara, troje zaposlenika trenutačno je na bolovanju tako da terenske poslove obavlja petero djelatnika, a u planu je zapošljavanje novih djelatnika kako bi se posao mogao obavljati brže i kvalitetnije. 

-Javnu komunalnu ustanovu Otok Pašman u potpunosti financira Općina Pašman, a u dogovoru s načelnikom Krešimirom Ćosićem i mještanima radimo na tome da naš otok bude ljepše i sigurno mjesto za život, kaže direktor Malnar, koji je prije četiri godine sa svojom obitelji doselio na otok jer se uvjerio u njegovu ljepotu i mogućnost napredovanja, što Pašman uistinu i nudi.

Neke stvari, tvrdi, ne mogu se napraviti preko noći pa tako ni komunalna služba, koja vodi brigu o javnoj rasvjeti, uređenju groblja i održavanju zelenih površina u osam mjesta, ne može u trenu riješiti sve probleme.

-Osam mjesta koje pokriva Javna komunalna ustanova prostiru se na velikoj površini, ali uz pomoć mještana i naših djelatnika  pokušavamo sve pokriti. Nekada se malo kasni, ali posao uvijek napravimo i ovim putem želimo zahvaliti na podršci općinskom načelniku, pojašnjava Malnar.

U prošloj i ovoj godini uređena su igrališta za odbojku na pijesku u Banju i Pašmanu, gdje se lani  održalo državno natjecanje. Postavljene su nove tabele s imenima ulica, tabele na znamenitim kulturnim i crkvenim objektima. Javna komunalna ustanova u sezoni vodi brigu i o plažama tako da su i ove godine u suradnji sa Općinom Pašman pokrili sva mjesta s čistačima plaža koji su vodili brigu o uređenosti svih mjesta. Na plaži Tratica u Kraju, uz pomoć mještana i općinske uprave,  uređeni su igralište i sama plaža.

-Poslije ljetne sezone vraćamo se redovitom održavanju zelenih površina, uređenju drveća na plažama, grobljima te gradnji novog dječjeg  igrališta u Neviđanima. Javna komunalna ustanova, u suradnji s općinskom upravom, nositelj je projekta uređenja poučnih staza i vidikovaca na otoku Pašmanu i ti radovi trebali bi krenuti uskoro, a u planu je i kupnja bagera s malčerom radi lakšeg uređenja javnih općinskih putova, najavljuje Malnar.

U tijeku su radovi na crkvenoj zgradi u Dobropoljani, gdje se uređuje prostor za korištenje dječjeg vrtića, a do početka sljedeće sezone planira se kupnja i postavljanje nove solarne rasvjete u svim mjestima na području Općine Pašman.

-Prilika je to i za ekološko osvješćivanje, a uz postavljanje i uređenje novih cvjetnih otoka mještani i turisti imat će ugodniji život na našem lijepom otoku, poručuje Dinko Malnar, direktor Javne  komunalne ustanove Otok Pašman.

Nastavi čitati

Najčitanije