Pišite nam

Sport

Intervju tjedna – Veronika Šokota, najbolja sportašica Zadarske županije

Prije

-

Veronika Šokota Nagrada
Foto: Zadarski list

Iako je 2020. bila teška i neizvjesna, uspjela sam ostvariti osobne rekorde i norme!

Zadranka Veronika Šokota, porijeklom iz Ždrelca, članica AŠK Zadar, najbolja je sportašica Zadarske županije. U izboru Zadarskog lista i 22 zadarskih sportskih novinara, Veronika je ponijela titulu najbolje ispred Paole Borović, koja je prije dvije godine dobila to priznanje, a na trećemu je mjestu biciklistica Maja Perinović.

Šesnaestogodišnja bacačica koplja, pred kojom je zasigurno blistava sportska karijera i u seniorskoj kategoriji, ne krije radost i poručuje da je zahvalna svima koji su glasali za nju.

-Posebna je čast što sam izabrana u velikoj konkurenciji vrsnih sportašica. Htjela bih se ovim putem zahvaliti i svojim trenerima, Predragu Saratliji i Katarini Gašparović, na njihovu trudu i predanosti te, naravno, svojoj obitelji na velikoj podršci i ljubavi.

Veronika je dosad osvojila brojne medalje na nacionalnim prvenstvima. U bacanju koplja je mlađa juniorska, juniorska i mlađa seniorska prvakinja Hrvatske na otvorenom dok je na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske bila druga među mlađim juniorkama. U kategoriji mlađih juniorki je i dvostruka prvakinja Hrvatske u skoku u dalj, kao i državna juniorska prvakinja u istoj disciplini u dvorani, a zlatna je bila i u dvoranskom petoboju te u sedmoboju na otvorenom. Od međunarodnih nastupa izdvaja četvrto mjesto na Prvenstvu Balkana.

-Iako je prošla godina zbog koronakrize bila teška i neizvjesna, meni je bila dosad najuspješnija. Unatoč težim uvjetima i nekim odgođenim natjecanjima, uspjela sam ostvariti nove osobne rekorde i norme, rezimira uspjehe koje je postigla u 2020. godini.

Osvrnula se i na ne baš dobre uvjete treniranja u Zadru, što je nije omelo u postizanju dobrih i zapaženih rezultata.

-U Zadru su uvjeti dosta loši, nakon postavljanja umjetne trave bacači su praktički ostali bez ikakvih uvjeta. Uz to, nemamo dovoljno ni sprava za bacanje, no nismo samo mi zakinuti. Stadion nema ni stručnjaka za skok s motkom, nemamo dovoljno prepona i moglo bi se još dosta toga dodati… Sve u svemu, atletika je jako zakinuta, zaključuje te ističe da se u nadolazećoj sezoni ipak veseli novim natjecanjima i dobrim rezultatima.

Usporedo s treninzima i natjecanjima, Veronika redovito ispunjava i sve školske obaveze.

-Trening uspijem uskladiti dobrim planom i zasad to uspješno obavljam. Obitelj mi je velika potpora i puno mi znači. S pet godina upisali su me u školu atletike i taj sport mi se odmah svidio. Cijela obitelj je i dalje sportski aktivna i njihova volja me još više potiče da nastavim dalje. A tu su, naravno, i moji prijatelji s kojima nastojim provoditi što više vremena, kaže.

Za kraj se osvrnula i na ljetne praznike koje provodi u Ždrelcu, kada ponovno zbog svakodnevnih treninga mora putovati u Zadar.

 -Ponekad  nakon mora odem do “ograde” i s bratom napravim još jedan trening. Uglavnom, uživam na otoku i voljela bih da je tih trenutaka više, priznaje Veronika Šokota, najbolja sportašica Zadarske županije.

Nastavi čitati

Najčitanije