Pišite nam

Vijesti

I na području MO Pašman ovu su godinu obilježili brojni razvojni i komunalni projekti

Prije

-

Pašman

Projekti, ulaganja, novac iz nacionalnih i europskih fondova obilježili su ovu godinu i na području mjesta Pašman.

Intenzitet radova usporila je epidemija izazvana koronavirusom, ali, kako ističe općinski donačelnik Andro Magić, najvažnije je da je većina posla ipak obavljena.

Jedan od većih projekata odnosi se na sigurnost u prometu, a u njemu su, na temelju Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za 2020. godinu, sudjelovali Ministarstvo unutarnjih poslova  i Općina Pašman.

Na kritičnim mjestima, u dužini od jednog kilometra, postavljeni u usporivači brzine – ležeći policajci -i to od središta Pašmana do izlaza na državnu cestu D110. Ukupna cijena za izvođenje radova iznosila je 245.450 kuna s PDV-om. MUP je financirao ugovorene radove sa 172.690 kuna, a Općina Pašman  preostale radove. Na javni poziv Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Općina Pašman projekt je prijavila i 2019. godine, ali tada nije dobio „zeleno svjetlo“.

Uspornici

U ovoj godini, odnosno prije turističke sezone, realiziran je i projekt uređenja urbane promenadne plaže Jasenice.

Uređeno je 300 metara plaže, dječje igralište, postavljene su pametne klupe i suncobrani.

Općina Pašman je s Ministarstvom turizma potpisala ugovor o sufinanciranju sukladno uvjetima i kriterijima Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini, za sufinanciranje projekta „Uređenje plaže Jasenice – urbana promenadna plaža“. Ukupan iznos projekta iznosi 622.526 kuna s  PDV-om, Ministarstvo turizma sufinanciralo ga je sa 308.000 kuna, a ostatak je osiguran u općinskom proračunu.

Plaža Jasenice

Uz financijsku pomoć od 168.000 kuna Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Općina Pašman realizirat će projekt „Proširenje groblja u naselju Pašman“. Ukupna cijena projekta iznosi 971.920 kuna s PDV-om, radovi će početi 1. listopada 2020. godine, a izvođač će biti Stipčević d.o.o. iz Zadra.

Uskoro će, najavljuje Magić, biti sagrađena prva punionica za električna vozila, koja će raditi u sklopu prvog hrvatskog lanca javno dostupnih punionica elektromotornih vozila – ELEN koji razvija Hrvatska elektroprivreda.

U dogovoru s Mjesnim odborom Pašman, očistio se put Tračenice, plaža Lučina u svom istočnom dijelu nadohranila se pijeskom, a na inicijativu i uz suradnju mjesnog odbora ugradili su se šahtovi na predjelu Varoša kako bi se riješio problem zadržavanja vode uslijed velikih kiša.

Nastavi čitati

Najčitanije