Pišite nam

Zdravlje

Hvala! – Rekordni broj prikupljenih doza krvi

Prije

-

Neviđane davanje krvi

Treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi aktiva Otok Pašman, koja je i ujedno posljednja u 2020. godini, premašila je sva očekivanja te se na otoku Pašmanu, nakon dugo godina, došlo do 40 prikupljenih doza krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru javlja kako je akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizirana zajedno sa DDK aktivom Otok Pašman i u suradnji sa Transfuzijskom službom Zadar.

– Uz naše dugogodišnje darivatelje pristupilo je i dosta novih mladih darivatelja što je iznimno važno za pomlađivanje aktiva Otoka Pašmana. Oduševljeni smo plemenitošću kako novih tako i dosadašnjih darivatelja otoka Pašmana koji su svojim činom darivanja krvi odgovorili na manjak krvnih pripravaka ali i pokazali solidarnost i čovjekoljublje za sve kojima je krv kao lijek potrebna, zahvaljuje GDCK BnM.

S namjerom poticanja svih mještana otoka, akcije se održavaju u različitim mjestima otoka tako je ovo prva akcija koja je održana u Neviđanima.

– Vjerujemo da je ovo samo početak buđenja stanovnika otoka te vjerujemo da će svaka sljedeća akcija uključiti još novih darivatelja i zajedno sa nama odgovoriti na potrebe svih onih kojima je krv potrebna. Kao i uvijek važno je naglasiti da se krv ne može stvoriti umjetnim putem i da svi nosimo lijek u nama. Darivanje krvi je direktan čin spašavanja života za koji ne trebate biti liječnik. Kada darujete krv ne samo da spašavate tuđi život već i kontrolirate vlastito zdravlje jer samo zdrava osoba može darovati krv, ističe GDCK BnM.

Na kraju, GDCK Biograd na Moru želi zahvaliti svima koji su se odazvali akciji, na njihovom strpljenju i plemenitosti.

Akciji su pristupili: Bačić Desire, Bačinić Filip, Benčić Miro, Bobić Danijel, Božin Jure, Čikarela Ivan, Drašković Marijana, Gauta Krešimir, Gotovina Frane, Grgin Branimir, Jagnjić Matea, Jona Natali, Jona Tihomir, Jureško Mauricija, Korenić Slavko, Korenić Željko, Kuštera Ines, Kuštera Marin, Magić Vice, Malnar Dinko, Medić Ante Šimun, Mileta Ana, Mileta Damjan, Mileta David, Mileta Nataša, Mileta Vladimir, Mušćet Šime, Ostojić Božidar, Ostojić Vlasta, Pedišić Elvis, Radović Snježana, Ralić Giovanna, Rudić Ivan, Smoljan Karlo, Stagličić Božidar, Stagličić Jure, Škrokov Duminik, Škrokov Šime, Štorić Alma, Tudorović Zvonko, Ugrinić Ana, Ugrinić Anđelka, Ugrinić Marija, Ugrinić Mate, Ugrinić Sara, Vidović Marin, Zalović Manuela.

Nastavi čitati

Najčitanije