Pišite nam

Vijesti

Hrvatski autoklub u Dječjem vrtiću Bodulić

Prije

-

U četvrtak, 2. lipnja je djeci Dječjeg vrtića Bodulić u sportskoj dvorani Osnovne škole Vladimir Nazor u Neviđanima predstavljena prometno-edukativna akcija HAK-a „Vidi i klikni“ s ciljem da se djecu u dobi od šest i sedam godina kroz praksu i igru educira o prometnoj sigurnosti i pravilima u prometu.

Radionicu su proveli certificirani stručnjaci Hrvatskog autokluba uz najsuvremenije metode – učenje kroz činjenje, rad, igru i osobno iskustvo – pokazivanjem i vježbanjem, a uz pomoć didaktičkih pomagala, automobila na napuhavanje i električnog automobila kao kulise.

Radionica je obuhvatila vježbanje pravilnog korištenja nogostupa, uočavanje prometnih svjetala, propisno prelaženje ceste korištenjem pješačkog prijelaza, simulacije prelaska u situaciji kada nailazi automobil, vježbanje vizualnog kontakta i komunikacije s vozačem, upoznavanje s rizicima prelaska ceste između parkirnih automobila, propisno i pravilno sjedenje u automobilu, korištenje dječjih sjedalica i sigurnosnih pojaseva u automobilu.

Djeca su se dobro zabavila, a po završetku igraonice su na dar dobila slikovnicu „Sa Zebrom sigurno u školu“ i edukativnu prometnu bojanku.

Nastavi čitati

Najčitanije