Pišite nam

Vijesti

Hrvatske šume: uređuju se protupožarni putevi i postavljaju kamere zbog bacanja otpada

Kamere koje se postavljaju u suradnji s Općinom Pašman imaju za svrhu olakšati otkrivanje počinitelja jer je primijećeno nedavno pojačano bacanje otpada

Prije

-

Hrvatske šume

Iz Hrvatskih šuma saznajemo kako su po svom godišnjem planu održavanja u sklopu priprema za protupožarnu sezonu 2022. godine započeli s održavanjem postojećih protupožarnih puteva u dužini od 4 km na širem području brda Bokolj.

Rad obuhvaća strojno razbijanje kamena koji se pojavio na površini, frezanje trase puta u širini 3,5 m te potom razastiranje i valjanje materijala. Po završetku radova bit će omogućen lakši prolaz vatrogasne tehnike i ljudstva. Radovi koje izvodi firma SANAC su započeli prošli tjedan i predviđeno je da budu gotovi do kraja sljedećeg tjedna.

Nadalje saznajemo da je tijekom ove godine također planirano održavanje šumske protupožarne prometnice na području crkve sv. Ante u dužini 2,32 km te da u svrhu zaštite šuma od požara u vremenskom razdoblju od 1. lipnja do 30. rujna biti će organizirano svakodnevno motrenje s motrionice na brdu Straža.

Iz Hrvatskih šuma su nas osim radova na održavanju šumskih puteva informirali i o potrebi rješavanja problema vezanog uz nekontrolirano bacanje krupnog otpada i miješanog komunalnog otpada na šumskim područjima.

– Kako je primijećeno pojačano odlaganje otpada na području otoka Pašman, postavili smo kamere koje će olakšati utvrđivanje počinitelja budući da se isti većinom odlaže tijekom vikenda. Kamere su postavljene u suradnji s jedinicama lokalne uprave, izjavili su za naš portal iz Hrvatskih šuma.

Nastavi čitati

Najčitanije