Pišite nam

Kultura

Foto-natječaj „Volim svoju županiju“

Prije

-

Volim svoju županiju

Na foto-natječaj „Volim svoju županiju“, koji organizira Hrvatska zajednica županija, mogu se prijaviti profesionalni i amaterski fotografi, a svoje radove će moći poslati putem aplikacije na internetskoj stranici volimzup.hr.

Projekt “Volim svoju županiju” je krenuo 2016. godine s ciljem poticanja građana na promociju vlastite županije, a ovogodišnji natječaj će biti otvoren 15. ožujka i trajat će dva tjedna. Fotografije će u konačnici ući u postav izložbe „Volim svoju županiju 2021.“, a pobjednike čekaju vrijedne nagrade.

Volim svoju županiju nastao je iz želje da se promoviraju ljepote svih kutaka Hrvatske, a fotografi mogu sudjelovati s najviše tri fotografije. Najbolje fotografije biraju se u dvije kategorije – jedna je prema ocjeni stručnog žirija i druga putem glasova preko društvenih mreža.

Predsjednica stručnog žirija je profesionalna fotografkinja Mare Milin, koja sudjeluje u ovom projektu već petu godinu zaredom. Natječaj je ove godine dobio i svoje novo vizualno ruho, za koje je zaslužan dizajner Ivan Dilberović. Vizualni identitet zamišljen je kao prezentacija svake županije jednim tipografskim znakom i jednim motivom koji tu županiju čini prepoznatljivom.

Nastavi čitati

Najčitanije