Pišite nam

Događanja

Fish, food and more festival – svi ste pozvani na izvrsnu hranu, zabavu i edukaciju u Pašmanu

Prije

-

Fish and Food Festival

Sutra, u četvrtak 28. srpnja u večernjim satima u mjestu Pašmanu počinje „Fish, food and more festival Pašman 2022.“ koji organizira Turistička zajednica Općine Pašman. Festival je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, a program Festivala se održava kroz dva dana i usmjeren je na ribarstvo, pomorstvo, tradiciju i gastro program koji je vezan uz ribu i more. 

– TZO Pašman će održati Fish food and more festival koji je posvećen ribi, ribarstvu i svemu onome što je sa ribom i morem usko povezano. Također važno je napomenuti kako je jedan od glavnih ciljeva festivala poticanje korištenja ribe u svakodnevnim jelovnicima kao i upoznavanje s tradicijom. Fish food and more je nova manifestacija za koju se nadamo kako će postati tradicionalna te da će je posjetitelji prepoznati kao manifestaciju koju zaista ne treba propustiti. Kvaliteta same manifestacije prepoznata je od strane našeg FLAGA Lostura koji su je financijski podržali u stopostotnom iznosu, izjavila je direktorica TZO Pašman Petra Perinović.

Festival se održava u Pašmanu na rivi, a u četvrtak u 19:30 je pod vodstvom Ivane Medić prva na programu edukativna radionica oslikavanja eko torbi motivima mora i ribe s naglaskom na ekologiju i korištenje višekratne ambalaže i vrećica u cilju očuvanja mora i živih bića u njemu. U 20 sati održat će se radionica pletenja pandula, brka i bokobrana koji su i danas sastavni dio brodova, ali i tradicije ovog područja, a radionicu će voditi Ivan Longin.

U gastro dijelu održat će se pod stručnim vodstvom kuhara Renata Kraljeva i njegovih kolega radionica soljenja srdela, način konzerviranja plave ribe koji je u prošlim vremenima bio nužan zbog toga što nisu postojali zamrzivači, a danas je usoljena riba koju pripremaju ribari i težaci postala nezaobilazna delicija koju morate probati. Pripremat će se i razna riblja jela, a njihova degustacija će biti besplatna za sve posjetitelje.

Za zabavu će se u večernjim satima pobrinuti Tomislav Bralić i klapa Intrade jer „klapska pisma“ neizostavno ide uz more, ribu, otok i Dalmaciju. 

– Pozivamo vas sve da nam se pridružite i posjetite naš Festival u četvrtak, 28. srpnja i uživate u svemu što smo vam pripremili. Izvrsne hrane i zabave neće nedostajati, za kraj dodaje Perinović.

Drugi dan Festivala održat će se za tjedan dana, u četvrtak 4. kolovoza u mjestu Ždrelac.

Nastavi čitati

Najčitanije