Pišite nam

Vijesti

„Fish, food and more festival“ – odobreno financiranje velikog projekta TZO Pašman

Festival je zamišljen kao promocija tradicije ribarstva, pripreme ribljih jela i svega onoga što je povezivalo i povezuje ribu kao jednu od osnovnih namirnica ovog područja

Prije

-

Fish, food and more festival

Nedavno je donesena Odluka o odabiru projekta „Fish, food and more festival“, nositelj projekta Turistička zajednica Općine Pašman, prijavljenog na natječaj M.3.2.“Ribarske manifestacije i aktivno sudjelovanje turista u pripremi hrane“ od strane FLAG-a „Lostura“ iz Biograda na Moru, a za projekt je odobren iznos od 174.834,76 kn

Nakon završene administrativne kontrole i ocjenjivanja projekta utvrđeno je da nositelj projekta udovoljava svim uvjetima propisanim natječajem te je zauzeo 1. mjesto na rang listi koje se nalazi iznad praga ukupno raspoloživih sredstava.

Ovim projektom TZO Pašman nastoji obogatiti turističku ponudu na području općine, a na festivalu će biti pripremana i posluživana različita jela, organizirat će se koncerti i nastupi klapa te drugi popratni program kao što su edukativne i kreativne radionice za djecu i odrasle.

Od direktorice TZO Pašman Petre Perinović saznajemo više o velikim potencijalima i ciljevima ovog novog projekta:

-TZO Pašman će održati Fish food and more festival koji je posvećen ribi, ribarstvu i svemu onome što je sa ribom i morem usko povezano. Također važno je napomenuti kako je jedan od glavnih ciljeva festivala poticanje korištenja ribe u svakodnevnim jelovnicima kao i upoznavanje s tradicijom. Fish food and more je nova manifestacija za koju se nadamo kako će postati tradicionalna te da će je posjetitelji prepoznati kao manifestaciju koju zaista ne treba propustiti. Kvaliteta same manifestacije prepoznata je od strane našeg FLAGA Lostura te su ga podržali u stopostotnom iznosu koji je sukladno natječaju mogao biti priznat.

Perinović za kraj naglašava kako se ovog ljeta, osim ovog festivala, mogu očektivati i brojna druga događanja koja će se nakon dugo vremena održavati u normalnim okolnostima.

Nastavi čitati

Najčitanije