Pišite nam

Vijesti

Financiranje projekata za poticanje razvoja civilnog društva na otocima

Prije

-

Pašman panorama

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je 9. rujna Javni poziv za prijavu projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2022. godini.
 
Ciljem ovog Javnog poziva je stvaranje povoljnog okruženja za razvoj civilnog društva na otocima, jačajući ulogu i kapacitete organizacija civilnog društva i to putem provedbe kvalitetnih projekata i inicijativa kojima se doprinosi poboljšanju kvalitete života otočnog stanovništva.

Ovaj Javni poziv usmjeren je na provedbu projekata koji doprinose ciljevima održivog razvoja, a obuhvaća sljedeća područja:

• Očuvanje prirodne i kulturne baštine otoka,

• Jačanje obrazovnih kapaciteta i provedba sportskih aktivnosti,

• Pružanje i jačanje socijalne i zdravstvene skrbi,

• Postizanje uključivog i održivog gospodarskog razvoja,

• Održivo upravljanje otočnim prirodnim resursima i briga o ekologiji,

• Razvoj održive energetike i mobilnosti.

Na Javni poziv se mogu prijaviti organizacije civilnog društva (udruge, zaklade, sindikati, udruge poslodavaca, privatne neprofitne ustanove, pravne osobe vjerskih zajednica, privatne neprofitne ustanove i zadruge upisane u Registar neprofitnih organizacija) koje imaju sjedište i djeluju na području otoka najmanje godinu dana.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava Javnog poziva iznosi 600.000 kuna dok je minimalan iznos tražene financijske podrške 20.000 kuna, a maksimalan iznos je 50.000 kuna.

Svi zainteresirani prijavitelji mogu svoju prijavu na Javni poziv podnijeti isključivo elektroničkim putem (internetska prijava) popunjavanjem propisanih obrazaca i postavljanjem propisane dokumentacije u sustav www.financijskepodrske.hr, a rok za podnošenje prijava je 10. listopada ove godine.

Zainteresirani prijavitelji mogu pitanja vezana uz Javni poziv postavljati do 3. listopada na mail adresu: ocd-otoci@mrrfeu.hr, a tijekom rujna će se u organizaciji Ministarstva održati online radionica namijenjena potencijalnim prijaviteljima na ovaj Javni poziv o čemu će Ministarstvo sve zainteresirane prijavitelje detaljnije obavijestiti naknadno.

Tekst Javnog poziva i Upute za prijavitelje kao i svi obrasci koje je prijavitelj dužan unijeti nalaze se ovdje.

Nastavi čitati

Najčitanije