Pišite nam

Vijesti

Državni tajnik Bilaver u prostorijama Općine Pašman načelniku uručio ugovor o dodjeli 100.000 eura

Odobrena sredstva će se korisititi za sanaciju zaštitne školjere u Banju

Prije

-

Bilaver Ćosić

Danas, 18. ožujka je državni tajnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver zajedno sa ravnateljem Uprave za EU fondove i strateško planiranje Damirom Šoštarićem bio u radnom posjetu općini Pašman.

Tijekom posjeta državni tajnik Bilaver je s općinskim načelnikom Krešimirom Ćosićem potpisao ugovor o dodjeli sredstava za projekt sanacije pomorskog dobra u općoj upotrebi „Sanacija zaštitne školjere protiv erozije obale u naselju Banj“ za koji je Ministarstvo dodijelilo Općini Pašman sredstva u iznosu od 100.000 eura.

Državni tajnik je zajedno s načelnikom Općine, općinskim pročelnikom Androm Magićem i predsjednikom Općinskog vijeća Šimom Jureškom obišao mjesto sanacije u mjestu Banj. Zaštitna školjera će se sanirati u dužini od približno 1000 metara od luke u Banju, obalom uz lokalnu nerazvrstanu prometnicu, prema mjestu Ždrelac do uvale Matlovac.

Predmet ovog projekta su pomorsko-građevinski radovi na sanaciji zaštitne škarpe – obaloutvrde izvedene kamenometom od krupnih zrna velike mase (kako bi bili postojani na svome mjestu od utjecaja valova) da bi razbijali energiju vala. Istovremeno štite slojeve ispod školjere i obalu od oštećenja i erozije. Zahvat sanacije zaštitne kamene obloge obale poduzima se kako bi se umanjilo prskanje mora uz obalu kod vjetrovitog vremena i osigurala zaštita obale od degradacije kod velikih valova.

Nakon današnjeg podpisivanja ugovora ubrzo slijedi raspisivanje postupka javne nabave za odabir izvođača građevinskih radova sanacije školjere.

Bilaver Ćosić Luka Pašman

Državni tajnik Bilaver je također obišao i luku Pašman za sanaciju koje je Ministarstvo Županijskoj lučkoj upravi Zadar odobrilo 130.000 eura.

Nastavi čitati

Najčitanije